Cari Jodoh di Open House? Macam Tak Biasa..


Assalamualaikum!


So...

Macam yang saya cakap pada blog post sebelum ni, saya janji yang saya akan cuba untuk tulis blog post sekerap, senantiasa, sesering, seselalu, setunak, semalar, seberkepanjangan, senyalar, serajin, yang mungkin (err.. you get my point now, right guys? penat google sinonim untuk perkataan selalu, macam-macam benda pelik keluar). Here is my first comeback!

**

Since Raya pun dah nak habis, kita throwback pasal Hari Raya dulu la. Macam biasa, raya kan sebulan, so open house pun bersepah sana-sini setiap weekend.

And as for me, raya tahun ni saya sempat pergi ke Shera's and Que's open house. Both were my schoolmate dulu masa sekolah menengah. 2 ketul je open house yang sempat pergi sebab weekends yang lain sibuk pergi kenduri orang. Kenduri sendiri bila? Nangis.


I wore my second day baju raya to Shera's open house. There's a story behind this dress. Nanti next post saya cerita insyaAllah. Serious tak boleh lupa kot peristiwa tu. Haha. T_T

Bila pergi rumah kawan sekolah, of course kita akan jumpa raaamai lagi kawan-kawan yang lain. Seronok! It was like a mini reunion. And it'll be a perfect place to catch up with them setelah sekian lama tak jumpa. Walaupun gambar kat bawah ni tudung saya senget and the whole world can see, but it doesnt matter. I like the photo.


And girls being girls, bila jumpa tempat cantik, lighting cantik, baju dah pakai cecantik, make up pun touch up bagi cantik, lepas tu.. tangkap gambar sampai exceed phone memory. Haha. Fyna literally kena delete gambar-gambar kat phone dia. Like, seriously.




Then Fara sampai, sambung photoshoot kat luar pulak. Haha. Rumah Shera serious lawa. Rasa macam tak nak balik je. Dapat jadi tukang kebun kat rumah dia pun cukup dah. Sebab garden dia sangat cantikkk.


Oh this is Ayeen Kadir. Kawan sekolah kita juga. Ayeen pun ada blog. She vlogs too, ya know! You can find her at Don't Harsh My Mellow. You're welcome. ;)


The one in black hijab is Shera. The host. Shera ada her own clothing line, called The Urban Hijra. You can find it on Instagram (The Urban Hijra). Warning, please secure your wallet. Don't say I didn't warn you. Selamat  menghabiskan duit! You're welcome. Haha. 


Next, is open house Que, which was last Sunday. Saya dah penat plus bosan untuk pakai baju kurung so i opt for this: a simple top + a skirt. Skirt tu pun from The Poplook yang saya dah beli time zaman sebelum masihi dulu tapi sekarang baru nak pakai. Heheh. Nampak tak teruk betul kena korek almari? Wakaka.




I can't stop laughing looking at this photo. Us girls punya la concentrate nak position ourselves dekat mana. Tak perasan langsung ada sorang kat belakang tu tengah seronok photobombing us. Ceit! Suka ye Faizal? Haha.


In the photo below, ktorg tengah cuba nak flex sebab nak jadi macam Faizal juga. Sadly, we failed miserably. Girls, check him out. Woots! Handsome tu korangggg. Psst, he's single. But you gotta go through me first. Haha.


Kat open house Que ni saya sempat buka agensi cari jodoh untuk Faizal. Bahaha. Eleh korang, macam tak biasa? Selalu kalau pergi open house kawan je sure nak cuci mata tengok orang kannnn? Lelaki perempuan sama je! Jangan tipuu! Haha. Siapa la yang bertuah dapat curi hati kawan saya ni? Girls, queue up and make one line please. You gotta impress me first. Kawan saya dari sekolah rendah ni hokay.  


Thank you Que for inviting! The food was oh so good. Hope to see you soon!


Next up, rumah Fara this weekend.
Yayy!

6 comments

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Wahh meriahnyaa.. cantik cantik baju raya memasing.. ena ni baju raya ada je lagi tak terpakai.. raya macam tak ada mood... heheh

fizafantagirO said...

seronok beraya! , Yang sedihnya hari ni dah lasy syawal :( .

salam kenal, done follow sini :)

Nana S. said...

@✿AINAA ROSEBERRY✿ banyaknyaaaaa baju raya dia sampai tak terpakai lagi. haha.

Nana S. said...

@fizafantagirO kann. kena tunggu tahun depan pulak :( insyaAllah moga dipanjangkan umur kan :)

ain kaswa said...

gojes2 belaka...ni x payah cari jodoh nana..tunggu je jodoh datang kalau dah lawa camni haa...

Nana S. said...

@ain kaswa Haha. Yang lelaki yang nak cari jodoh ain. Perempuan semua ada dahh :P