Pwinseth Nana is now 23.

Assalamualaikum!

Alhamdulillah, 5 April yang lepas, genaplah umur saya 23 tahun. (Gawd. I feel so old!)

Macam tak sangka je dah 23 tahun. Rasa macam baru semalam je sambut birthday yang ke 21. T_T Anyway, birthday celebration kali ini simple je. But what made it so special was because I get to be treated like a princess, TWICE. Teehee.

Birthday girl mestilah kena fefeeling princessy hokayy. Bahaha. Untuk jadi lagi over, saya pakai flower crown yang beli dari Butik Uyyun (Seksyen 7, SA). Terus bertukar jadi Pwinseth Nana. Mueheheh.


April 6th, 2014. First celebration was at Roost Cafe, JB. Dengan kawan-kawan matrik and KAM. My friends came all the way from Kedah untuk celebrate sama-sama. Aww. Terharu. Me love you long time. =')












The place was nice. Makanan pun boleh tahan sedap. Ambiance pun lawa. Tapi yang tak bestnya susah nak cari parking kat area Jalan Dhoby ni. Terpaksa lah ktorg selit kereta kat mana yang muat. Haha. Ktorg order Chichken Chop, Mixed Grill Chicken and Fish & Chips.




The drinks pun comel gila. Dorg letak dalam baldi tau. Haha. Mampu minum sebaldi air? Wakaka.


Shida, Sal & Pdot ni was my classmates masa zaman matrik dulu. Ktorg kira macam satu gang la. Tu yang bila berjumpa balik, memang sembang tak ingat dunia. Bising gila!



Oh and yang seronoknya, 4 tahun lepas, KAM & I were 'best friends' tapi now, bila dorg jumpa ktorg balik, the term dah berubah. Haha. No more teman tapi mesra dah. Hihi. >_<


And they said "Nana dah makin perempuan sekarang. Dah lembut." Wakaka. Yang tu tak boleh tahan. Kelakar bila ingat balik zaman matrik dulu. Kepochi kemain. -_-'




Thank you KAM, Shida, Sal & Pdot bawak jenjalan sempena my birthday. Hee.


________
Esoknya:

April 7th, 2014. Second celebration, saya dengan KAM je. He was so secretive about the place. Saya jadi nervous tunggu nak sampai tempat tu. Haha. So dalam kereta tu, I kept asking him,

"Kita nak pergi mana?"
"Jauh lagi ke?"
"Tempat tu ada apa?"
"Kita nak pergi mana?"

Dia sabar je layan. Tapi last last saya dapat teka betul. HAHAHA. Dah tak surprise dah.

But it was so worth it. Tempat tu cantikk sangat. I felt so special. And indeed, he treated me like a princess. Haih. Sweet gilaaa. *melting*


And ada insiden kelakar yang serious saya tak boleh lupa. Time the waitress nak angkat pinggan, KAM asked for the bill. And the conversation went on like this:

"Can I have the bill?"
"Oh sekejap eh. Nak ambil something for the surprise.."

Immediately telinga saya dapat tangkap.

I was like, "Eh? Ada surprise apa? Did you plan anything?"

He said, "No. Janji tak. I did not plan anything. Janji. No suprise. Sumpah."

Sentap! Bahaha. Kidding. But then, ktorg dua dah pelik dah. Because I know what I heard. It was crystal clear kot. So ktorg tunggu je la.


Tengok tengok, betul ada surprise. Haha. Semua waiters tolong nyanyikan Happy Birthday song to me and siap ada cake lagi complimentary from the restaurant. Aww.. thank you! Comel gila la. Nangis terus. Haha. =')


No proper photos of the two of us. Sebab saya excited sangat. Haha. Dalam lif pun jadi la kan. Hee.


Thank youu KAM for the treat. Thank you kawan-kawan matrik for coming all the way here and celebrate sama-sama. Thank you waiters yang omg super comel. Haha. Thank you pada semua yang wish kat facebook, twitter, whatsapp and instagram. Thank you semua orang. I am one happy princess. Haha!

Rupanya as im typing this malam 8 April, kawan-kawan JB
 dah plan baik punya surprise untuk saya kat bilik.
Terharuuu. Haha. Tunggu next post!

No comments