My Trip To Hong Kong

Assalamualaikum!

Kali ni saya nak cerita pasal trip ke Hong Kong before CNY hari tu. Apa? Dah basi? Tidak tidak tidakkk.. belum basi lagi. Belum. Belum. Teehehee. >_<

Saya pergi dengan cousin saya, Awina. Baiklah. Cerita dibuka dengan gambar ini:


First time dalam hidup naik MAS Airbus, so saya jadi over jakun sebab omg besar gila & boleh tengok kapal terbang tengah bergerak. Dapat la fefeeling jadi pilot jap. Pilot ekor kapal. Bahaha. Ye la, selalu naik flight MAS biasa je. Mana pernah jejak kaki masuk dalam Airbus lagi. Dapat pulak seat tepi tingkap. Seronok bukan main. Hahah.



Flight ke Hong Kong ambil masa dalam 4 jam je. So sempat la saya tengok cerita Percy Jackson. Kikiki. Ini makanan yang saya order. Honestly, memang tak berapa nak sedap sangat (macam kes Chef Wan & Nasi Lemak lettewww) tapi saya suka sangattt carrot rebus tu. Tengah tulis ni pun tetiba teringin. 


Tadaaa! Dah sampai Hong Kong International Airport. Lebih kurang macam KLIA je HKIA ni. Sebijik. Masuk masuk je I was like, "Eh? Patah balik ke plane ni?" Haha.



Ktorg terus ke hotel untuk check in and letak barang. Ktorg duduk kat Sheraton Hotel. Sangat cantik hotelnya. Bilik pun best.







Then lepas tu ktorg pergi makan & jalan-jalan sekitar hotel. Sebab dekat sebelah hotel ni ada kedai jual-jual macam kat Jalan TAR. Sangat murah. Tu je untuk first day. Tunggu next post pulak okeh! Hee.


Nak pergi lagi!

6 comments

Che Akak said...

wow..bestnya naik MAS

IEQAH said...

next post please.. nana p tak hajakkk kita pn. heee

Nana S. said...

@Che Akak hihi bestt :D

Nana S. said...

@IEQAH eee ngada tau. dah tanya dah sumorang kat twitter ada sesapa nk ikut tak. sorang pun tak nak jawab. wek.

fatin said...

Ada ikut travel mana2 tak...

Nana S. said...

@fatin you mean travel agent ke? ada. tapi tak ingat la nama agency tu apa. :/