Dayre, dayre, dayre.

Assalamualaikum!

Fuh fuh fuhhhh.. *tiup sawang dekat blog*

Hai! Lama sangat tak buka blogspot kesayangan ni. Busy gilaaaa wuwuwuwuu. Jadi final year engineering student memang boleh pecah kepala. Macam-macam nak kena buat. T_T

Anyway, sekarang saya nak cerita satu app baru. Lagi best and lagi addictive dari blog. Its like, your own online diary where you can update just about anything at anytime. SERIOUSLY! Nak masuk gambar sampai berjuta-juta pun boleh. Mula-mula, saya pun skeptikal jugak, "Elehh nak buat apa ada online diary. Blog kan ada? Cukup la tu."

Tapi bila sekali je dah terjebak, OMG terus addicted! Seronok tulis dalam Dayre. 



Application Dayre ni pun tak serabut. Simple sangat. Mudah nak faham walaupun dia tak bagi tutorial. And that, is what im about to do for you. :)

First, you create your own profile la. Pilih username etc. This is mine! Tada!


Kalau rajin sila lah follow saya. Muehehe.. Saya banyak tulis di sana dah sekarang banding dengan blog ni. Sebab leceh sikit, nak buka laptop bagai. Guna Dayre senang je. Just guna handphone.



Oh ya, kalau nak search user lain, pergi dekat bahagian yang tulis 'EXPLORE' then type je nama user tu. Contoh di atas, ialah nama Keknis. Dia la yang mula-mula introduce Dayre ni. Semua salah dia buat orang lain terjebak! Haha.


Kalau nak post any stories ke, gambar or whatever, rujuk gambar first saya upload tu, gambar pensel, kamera, video, smiley & map. Untuk letak gambar ke, video ke or whatever sekali pun lah. Klik je mana-mana yang korang nak. 

Once dah siap, Dayre akan bagi notification macam gambar di atas. 'Uploading your awesome action.' Woots! 


Once dah habis upload, your story will be publish berdasarkan bilangan hari dalam satu tahun. Contohnya, Day 314 of 365. Faham? Senang je kan? Sangatlah best Dayre ni. At least, for someone yang suka bercerita macam saya la. :)

Jom download Dayre and
follow BlogNana cecepat. Heheh.


No comments