Iftar With Hanis Zalikha

Assalamualaikum!

Rasanya tak perlu introduction kot. Mesti para bloggers ramai yang kenal dengan pemilik blog www.inibelogsaya.blogspot.com. & mesti ramai juga yang tengok rancangan Mad Markets kat TV9.

JADI NAK TAHU TAKKK YANG SEMALAM SAYA IFTAR DENGAN HANIS ZALIKHA!?!
(sila baca dengan nada excited)

Jeles tak jeles tak jeles takkkk? Miahaha. >:D

Disebabkan event ni took place dekat sangat dengan rumah saya iaitu di Restoran Alicafe Tiga Rasa, Taipan, Subang Jaya, saya pun fikir, HARUSLAH WAJIB PERGI! Haha. Saya bawa peneman sejati, iaitu KAM since kawan-kawan yang lain tak nak & tak boleh pergi. Bye korang.

Saya sampai sana dalam 6.30pm. Among the earliest yang sampai. Ye la, dah kata pun paling dekat. Haha.


Saya decide untuk duduk di tengah-tengah. Sangat beruntung I tell you. Why? Later you'll know. Haha.


Around 7pm camtu, Keknis pun sampai. My first impression was like, "cantiknyaaa.. tingginyaaaa.. kurusnyaaa OMG!" Haha. Starstruck kejap. >_<


Sebelum azan maghrib berkumandang, Keknis kenal-kenal dulu dengan ktorg. Friendly & banyak cakap sangat orangnya.



Sambil Keknis buat ice breaking session, pekerja Restoran Alicafe Tiga Rasa hidangkan makanan. Ya Allah meleleh air liur tengok segala makanan yang terhidang kat meja. Rasanya pun sedaaaapp! Boncet saya malam tadi. Haha.




This is everyone!





Lepas dah berbuka sikit, ktorg jalan kaki to the nearest mosque. Nak dijadikan cerita, kasut saya putus masa on the way pergi ke masjid. Kasut Keknis pulak putus masa balik dari masjid. Haha. Saya tukar daripada pakai wedges ke flats, tapi Keknis dari flats to wedges. Nasib kita sama, Keknis. >_<

Balik dari masjid, ktorg makan dessert. Ini pun sedap sangat sangat sangat.



Kalau tengok kat Instagram Keknis kan dia ada cakap nak bagi hadiah masa event ni kan. Dalam hati saya, "waaa.. I want that Marc Jacobs perfume!"


Untuk menang hadiah di atas, Keknis main game charades. Tahu tak game charades tu macam mana, uolls? Kiranya, Keknis buat gaya from a movie, then kita kena teka apa nama movie tu. Faham tak? =)

I got the first answer correct! Happy gilaa. Haha.


Dipendekkan cerita, lepas dah habis teka beberapa jenis movie, saya menang 2nd place & KAM menang 3rd place. Yayyy! Di bawah ialah sesi pilih hadiah.


Next, my turn pulak! Saya memang dah aim perfume Marc Jacobs tu. Hihi. Tengok muka Keknis OMG cheeky sangat! Haha. Tak ke rasa macam nak cubit cubit?! Saya dapat perfume Marc Jacobs yang saya nak tu! Yayy! =D


Tadaa.. ini hadiah yang saya & KAM dapat. Dia pilih necklace & bagi kat saya. Aww. Sweet sangat KAM ni. =')



Oh! And korang nak tahu takk yang Keknis juga ada bagi ktorg duit raya. Hihi. Siap sign lagi dekat sampul duit raya tu. Hihi. Tolong jeles please. =P




Ini gambar ktorg reramai before balik. Nak tahu tak? Owner restoran tu kata, gambar ktorg ni akan digantung kat dinding restoran ni nanti. Yayyy! Mohon korang jeles berjuta kali. =D


Seronokkk sangat event Iftar With Keknis ni. Ktorg banyak gelak semalam. Keknis sangat sporting and OMG comel gilaa. And yes, terbukti dia seorang yang kuat makan. Haha. Tengah kongsi cerita pun makanan ada dalam mulut & tangan non stop capai makanan.


It was a sweet memory. Dapat jumpa Keknis, dapat kenal kawan baru. Dapat tangkap gambar sampai sakit pipi. Dapat makan free sebab Keknis belanja. Alhamdulillah, semoga murah rezeki Keknis & family. Aaminn!

Rugi korang tak join.
Jeles lettewww kann. Haha.

20 comments

Intan Zulhilmi said...

wahhhhhh...jelesnyaaaa...sonok korang!

Nana S. said...

@Intan Zulhilmi
seronokk. serious best!

Aya Malie said...

i hate chuu nana!

Mymy Mushie said...

Jealous :(

Nana S. said...

@Aya Malie
eh jgn la begitu :P

Nana S. said...

@Mymy Mushie
hihi >_<

Shakira Pathi said...

JELES!! :D

Nana S. said...

Hihi shakira, jeles la lagi byk2. Wakaka :P

Cik Nurul Pinky said...

Salam perkenalana Nana...

frust sebab terlepas iftar ini huhuhu...

Sharz said...

bestnye dapat buka pose ngan keknis!! :)

Farie Faraway said...

Wahhhh bestnyaaaaa ! :D
Cantiknyaa keknis ni, awak pun cantik. :)

Carlos Santiago said...

comel je hanis..awww

Carl Lesmana said...

omg !!! pengsan . hahahaha . alah , time tu kita dah ada dekat terengganu dah . jeles2 hahaha .

Teena Tna said...

Cantiknyaa Keknis....

Nana S. said...

@Cik Nurul Pinky
ala jgn la frust. lain kali insyaAllah ada lagi ye. :)

btw, salam perkenalan!

Nana S. said...

@Sharz
hihi besttt

Nana S. said...

@Farie Faraway
aww alhamdulillah. terima kasih :)

Nana S. said...

@Carlos Santiago
keknis mmg cecomel selaluuu~

Nana S. said...

@Carl Lesmana
mihmihmih memang saja nk bg korg jeles :P

Nana S. said...

@Teena Tna
cantik kannn diaaaa. sukaa tengokk