Dip 'N Dip

Assalamualaikum!

Ramadhan tak habis lagi kan, so.. SELAMAT BERPUASA KAWAN-KAWAN! & dah alang-alang nak dekat raya kan, selamat hari raya juga la. Haha.

Lama sangat blog ni tak ber"update". Tuan tanah busy je memanjang. Practical life sangat memenatkan. I have to travel to Kampung Pandan back and forth every single freaking day. Tahu je la traffic KL macam mana. Wuwuwuwuu nangis.. T_T

So untuk first comeback blogpost (ceyy.. comeback la sangatt), saya nak cerita pasal Dip 'N Dip! Pernah dengar? Pernah sampai? Pernah try makan? Pada yang pernah, sedap kannnn.. Yumm! Hee.

Jangan lepas tengok gambar makanan, tak tahan pergi buka puasa pulak tau? No no no. Sabar ye kengkawan. Tak lama je lagi nak berbuka. :) 






Rambang mata kenz nak pilih?! Semuanya sedap OMG. Kalau dah memang tak boleh nak buat pilihan dah, flip through the last page of the menu. Where you'll see "The Choice Helper Page"! Senang je. Tak payah serabut kepala. Ikut je arahan yang tertera. =D




Ada certain menu yang perlukan kita untuk pilih, jenis coklat apa yang kita nak. Ada 3 jenis semuanya. Boleh pilih macam dalam gambar kat bawah ni:


Untuk saya & KAM yang first time pergi hari tu, ktorg order air. Bad move. Suppose jangan order air fancy fancy ye kengkawan. If datang Dip 'N Dip ni, order air mineral je. You'll seriously need it once you start eating. Haha. Ktorg ni pun, menyesal gila order air. Dapat habiskan separuh gelas je. Ktorg minum lebih air mineral.


Ini KAM punya pilihan. Waffle amende tah lupa dah. Sedap! Walaupun nampak sikit, pinggan je besar tapi cukup sangat. Seriously cukup. Bila start makan je baru tau langit tinggi rendah. Hahah.


Tengok chocolate tu cair. OMG.. *drools*


This is mine, Tripple Chocolate Crepe. Dah lama teringin nak makan benda alah ni. Puas hati akhirnya dapat juga. Sedap! Saya suka. Tapi KAM rasa, dia cakap macam tosei letak chocolate je. Pfftt. Haha.



Muka tak sabar nak makan. Heheh. =P

Haa! Tak puasaaa! Hahaha. Tettt.

Square shawl dari Sincerelybyus Boutique.
Okay, teringin nak makan lagi.
Menyesal tulis blogpost ni. Haha.

2 comments

haney said...

sedapnyaaaaa :)

Anonymous said...

ni kat mana ea kak..??