Trip to LEGOLAND ♥

Assalamualaikum!

Busy sungguh cuti mid-sem seminggu ni. Haihh. Tak menyempat langsung nak tulis blog. Wuwuu.. >_<

Trip to Legoland ini berlaku pada Sabtu lepas. Bersempena dengan birthday saya. KAM bawa saya ke sini as a suprise birthday celebration and hadiah as well. Seksa juga nak teka ke mana dia nak bawa saya sebab dia dah bagitahu seminggu awal, tapi tak nak bagitahu tempat. Huarghhh.. terseksa jiwa raga saya teka tempat sana sini. Tapi Legoland definitely ada dalam salah satu jawapan. Hihi. 


Birthday girl yang seronok akhirnya dapat juga datang ke Legoland. =')


Masa ktorg pergi, cuaca best sangat. Berangin and redup je. Walaupun ada hujan sekejap, tapi bersyukur at least tak panas terik. So tak perlu la nak merungut panas gila. Ktorg dapat main hujan lagi ada! Haha seronok gilaa. Dapat lari-lari dalam hujan. Wakaka. (To do list: Main hujan with that special someone: Checked)


First, ktorg pergi ke area Lego Technic.


Saya dapat bungaaaa! KAM bagi. Hihi.


And.. dia juga yang pecahkan dari 6 kelopak jadi 3 kelopak je. HAHA!





Then, sampai di Lego Kingdoms.








Gambar di bawah, saya cakap jokingly je pada KAM, "Eeee! Seronoknyaa bear dia besar gilaaa! I WANT!" Haha. Then dia kata dia nak cuba main game tu bagi menang.


Sungguh-sungguh dia try tau. Terharu jap. =')
Tapi tak dapat pun. Haha. Saya try sekali pun fail. Menguji kesabaran betul main benda alah tu. -.-


Next stop: IMAGINATION!


This is their Observation Tower. Pusing only one and a half round then turun dah. *yawns*


Ini view dari atas Observation Tower.



Disebabkan kebulur yang amat sangat, ktorg makan di Pizza Mania di Imagination juga. Tak larat dah nak pergi jauh-jauh cari makanan. Spaghetti Carbonara dia sangat sedap, seriously! Or maybe sebab saya lapar sangat kot? Hmm..



Ktorg masuk juga di Build & Test section. Serious seronok gila main Lego! Lama sangat dah tak sentuh. Ktorg main di section yang kena apply shake test. So bina la Lego ikut imaginasi masing-masing then apply shake test, if lepas, kira hebat la binaan korg. If runtuh, FAIL! Haha.


Khusyuk hokayy bina benda alah tu. Ini gambar Lego combination idea KAM & I. Hihi. Guess what? We passed the shake test! Wakaka. Binaan Lego kami kukuh gila. Siap buat harlem shake lagi. Hahaha.


Dapat bergambar dengan maskot ni sekali. Hee.


Next, ktorg bergerak ke Land Of Adventure!

Game Dino Island ni memang seronok, tapi OMG basah kuyup kot! Tengok la splash dia, gila tak nak kalah punya. Serious basah kuyup yang amat. Saya & KAM duduk bahagian depan basah paling dahsyat, orang di belakang sekali pun basah. Sila pakai baju hujan dulu sebelum masuk game ni. 


Nasib baik la ada disediakan dryer dekat situ. Only RM5 je then ktorg masuk la keringkan baju. Panas gila dalam tu. Macam duduk kat dalam sauna. Tapi mostly baju dapat kering. =)


Lost Kingdom Adventure ni best gila. Main tembak-tembak jewels.


KAM was so busy taking photos, so saya dapat markah lagi tinggi dari dia. Muahahaha!


Me trying to act all gangsta dengan Lego brotha. Haha. Fail.


Ktorg pergi ke Lego City dulu actually tapi sana banyak game untuk budak kecik so memang jalan straight je la.

Then, singgah di Miniland!

Sukanyaaa tengok binaan-binaan Lego ni semua. Especially those little people. Rasa macam nak jadi monster pergi pijak one by one. Haha. 



Tetiba terus sampai KL. Im home! Haha. KLCC yaww.


According to KAM, I murdered him and this photo were at the crime scene la kononnya. Haha. Pijak orang Lego!


We were there till after Maghrib, dalam around 8pm macam tu. Legoland sangat cantik pada waktu malam. Tengoklah, itu KLCC dari jauh. Lawaaa. Macam real je. =')


I'm a happy girl. Thank you KAM for a really fun & exciting trip. Hee. ♥ ♥


Sedikit facts about Legoland:

  1. Telekung disediakan di kedua-dua surau, sama ada di Lego Technic or Imagination.
  2. Legoland ni banyak game untuk budak kecik. So for me, tak berapa nak best sangat la. USS lagi better kot. Thrill sikit. Haha.
  3. Sila bawa payung kalau pergi pada hari panas terik.
  4. Harga souvenirs sangat tak munasabah. Mahal gila! Untuk jamu mata je boleh la. Oh by the way, baju hujan je dah RM15. Nak beli 2 pun dah RM30. Fikir 10 ribu kali nak beli ke tak. Di USS pun $3 je satu.
  5. Sekarang banyak yang tengah under construction. Tunggu lagi few months baru datang, nanti ada la kot rides yang baru. Haha.
  6. Orang sangat tak ramai time ktorg pergi. Memang most rides ktorg duduk depan. Yang ramai datang pun Singaporean je. Malaysians tak ramai.
Dia juga ada bawa saya ke satu tempat
 yang memang dah lama teringin nak
pergi. Tunggu next entry je la.
Ni panjang sangat dah.

6 comments

Elih said...

Pernah datang sini tapi tak sempat masuk ke dalam...mcm best je :)

Nana S. said...

@Elih
best! pergi la :)

Shakira Pathi said...

Jelsnye ><

Mysara Ab Rahman said...

bestnyer! kawan kte pn ada yg dh g..teringin gk nk g...tp ngah cari masa yg ssuai..:)

Nana S. said...

@Shakira Pathi
hihi :P

Nana S. said...

@Mysara Ab Rahman
pergi la pergi la! hehe :D