50 Special Questions.


Assalamualaikum!


Bila keluar dengan that special someone kan, pernah tak terfikir;

"Bosannya asyik keluar pergi shopping mall je. Jalan.. tengok wayang.. makan. Jalan.. tengok wayang.. makan."

Macam tak ada benda lain nak buat kan? Well then, why not play a game? The game is called 50 Questions. (Actually 21 Questions tapi saya rajin, pergi buat 50. Wakaka)

The game is very simple, really. Tak perlu spend duit satu sen pun. The best part? Dapat spend time with your special someone dengan cara yang lebih enjoyable. KAM told me he really liked the game and he had so much fun. Sampai buat ktorg tergelak besar pun ada.

Kalau korang nak cuba, these are the very simple steps:
  1. Cut a few piece of paper into flash card sizes. Sebesar tapak tangan je cukup. Senang pegang.
  2. Buat 3 bahagian. 1 bahagian untuk soalan, lagi 2 untuk you and your partner tulis jawapan.
  3. Write whatever questions you want to ask onto the paper. Silly questions? Serious questions? Anything you want.

And you're done! Ini sebahagian soalan yang saya buat. 


Bila dah siap tulis semua soalan yang ingin ditanya, kengkonon shuffle la sikit kertas tu untuk randomize the order. Terbalikkan kertas, then, pilih who wants to go first. Siapa yang dapat first turn, pilih kertas yang paling atas sekali. Read the question aloud then both person kena jawab & tulis atas kertas apa yang soalan tu nak. 

Gambar di bawah, ialah soalan pertama ktorg. This is his answer. Sangat terharu bila tengok jawapan yang dia tulis untuk saya. Hihi. >_<


Bila dah siap tulis, masing-masing reveal jawapan to each other and explain why you wrote it down. Then the other person take the next turn and pick the next question and the cycle rotates over and over again, sampailah habis semua soalan. =)

Soalan di bawah, betul-betul buat saya gelak. KAM yang jawab. Haha. Tapi somehow, ololooo comelnyaa.. Terharu ni. Frozen pun frozen laaaahhh.. Haha!


And yang paling seronok sekali bila dapat something in common. For instance, gambar di bawah. Our favourite singer is Taylor Swift. Its really fun bila, masing-masing reveal jawapan and then tengok rupanya jawapan sama. Hihi. Banyak jugak yang ktorg dapat sama jawapan. Serious tak sangka.


By playing this game, you'll get to ask questions to your partner in a very fun way. Soalan yang dah lama korang nak tanya tapi tak tahu macam mana nak cakap, or even a simple question like, "Your dream holiday?"


Certain questions buat ktorg bercerita panjang. About the past. About how we first met. About what we think about each other masa first time jumpa. Haha. Sometimes seronok cakap pasal masa lalu. It brings up good memories. :)


Try la main game ni. Bilangan soalan totally depends on you. If tak nak tulis atas kertas pun tak apa. But  for me personally, saya nak record this memory atas kertas, sebab saya nak tulisan dia. Punyalah mahal. Sebab tu saya buat atas kertas. Hahah. It'll definitely help to bring that spark back to your relationship. 

Good luck! :)

2 comments

Wani Tralala said...

alahai cutenya buat macam ni hihi. but tp saya takde bf lg so xblh la buat :P

http://wanitralala.blogspot.com/

Shakira Pathi said...

Macam best jea buat aktiviti macam ni ::)