Serai @ Empire Shopping Gallery

Assalamualaikum!

Entry kali ini berkait dengan entry Bangsar oh, Bangsar. Sebab, saya pergi makan di Serai @ Empire ni dengan Awina, right after ktorg habis shopping sakan di segala butik yang ada di Bangsar. Segala penat lelah terubat lepas dapat makan sedap. Heheh.

We tried their famous dessert, iaitu Pavlova. Saya tengok di Instagram ramai betul yang update gambar Pavlova di Serai ni. So nak la cuba sedap sangat ke, macam apa yang mereka semua cakap.


To me personally, pavlova ni boleh tahan la sedap. Meringue okay but the topping manis sangat. If makan banyak-banyak boleh muak. Recommended for those who wanna try. 

And as for drinks, i ordered Chocolate Hazelnut. Awina ordered Iced Cappucino kot if tak silap. Hilang ingatan dahh. 


Eventhough dari segi presentation mine buruk gila sampai meleleh-leleh ke bawah, tapi OMG the taste sedap gilaaaaaa! Banyak sangat kacang hazelnut. Rasa chocolate pun sangat sedap and tak muak langsung. I made it my new favourite. Hihi. I'll definitely come again and order this drink, semata-mata. Awina's drink for me okay la but i don't drink coffee so i dont really like it. Walaupun cantik, tapi tettt! Saya tak suka.

Ini entry separa rajin.
Haha. Tunggu malam ni!

2 comments

IEQAH said...

mesti pavlova qah buat agyy sedap kan.. hahahahha :)

Nana S. said...

@IEQAH of course laa ;D