Ini Bukan Valentine's Day

Assalamualaikum!

February 14th, 2013.

Macam biasa la, each year, bila tiba je February 14th, mesti ramai yang sibuk ber- "Happy Valentine's Day" sana sini. Heart-shaped candies mesti banyak jual kat kedai. Couples were seen everywhere, exchanging gifts and etc.

But no, not for me. Each year bila tiba je February 14th, in my mind i'll be like,

"Two more days till his birthday. What should i do for him? 
Wait, what am i going to wear?!"

Kalau tengok pada post 'Ada Apa Dengan 16 Februari?' tahun lepas, I made a suprise for him at The Gardens Cafe.

Tapi kali ini saya cakap pada dia, saya cuma akan bawa dia keluar makan je. Instead of the usual lunch or dinner date, I told him why not we try and have tea together? Delicious ada offer Afternoon Tea For Two at only RM59.90. He agreed on my decision.

But.

I cancelled everything the night before February 14th. Kenapa February 14th? Sebab on the 16th, we went for a short trip together. Hihi. Tunggu next post! So, saya pilih untuk makan di D'Italiane Paradigm Mall. Once again, he agreed on my decision. Sebab katanya, it's his birthday celebration so I should pamper him.

Foine.


I really love the ambience of this restaurant. Sangat cantik and selesa.


They even decorated the place. Comel gila. Terasa macam mereka hias untuk ktorg pulak sempena nak celebrate birthday KAM ni. Haha. Padahal tak pun. 


D'Italiane basically serves Italian foods but ada je western foods macam, steaks and etc. Soon to be birthday boy ordered Alfredo Salmon. To me Alfredo Salmon ni sedap sebab banyak gila cheese & the cream sangat pekat. Bila makan ni memang akan cepat kenyang sebab cheese dia melampau-lampau.


I ordered Baked Three Cheese Penne. Sedap! Cheese pun sangat banyak. Mereka memang sangat generous dengan the amount of cheese sampai bila makan je penuh mulut. For those of you yang cepat muak, sila jangan order ye.


And as for drinks, we ordered Chocolate and Iced Cioccolato. 


Nak tengok macam mana awesomenya cheese dalam my Baked Three Cheese Penne ni? Hihi. Yummms!


Oh look at our seat, ada special balloons 3 ketul. KAM still didnt see it coming. He thought pihak restoran sangat generous nak bagi balloons to celebrate us on Valentine's Day. -.-


Sambil makan sambil fooling around with the balloons. He still didn't ask me anything. Dia betul-betul percaya yang balloons tu dari pihak restoran. I was so worried at first sebab ingatkan dia akan tahu my plans. Tak rupanya. Haha. Buat penat je risau. -.-


Kalau tengok pada previous post, yang Ada Apa Dengan 16 Februari tu, dah memang terbukti yang saya ni a very good actress. Wakaka. Memang saya sangat cool and acted like nothing is going to happen. Bila waiter asyik tengok-tengok ktorg, I simply said to KAM, "Dorg tengok kita ni kenapa?" Sebab nak elak KAM from noticing. Padahal.. memang dah plan pun dengan para waiter di sana a day before. Haha.

Once ktorg habis makan, the waiter pun angkat la pinggan. KAM still thought its normal, sebab dia ingatkan restoran ni memang macam tu. Dia siap puji servis mereka sangat bagus. Haha! Padahal tak pun. Selalunya kalau dah habis makan, ask for the bill, balik la. Tapi saya still duduk situ and konon-konon buat macam nak tangkap gambar dia banyak-banyak.


Observe what's happening at the background:




Gambar di atas, saya tengah cakap pada dia,

"I have a suprise for you.."

Muka KAM still blurr lagi. He really didn't see it coming! Right after saya cakap, then serta-merta the waiters semua nyanyi the Happy Birthday song. Haha. The whole restaurant tengok ktorg.


Aww.. he was suprised. =')


Look at that face. The expression, aww.. Priceless. Thank you para waiter sekalian! You've helped me to make it happen! =')


So I told KAM my whole plan. How I've arranged everything from A to Z. The balloons, the cake, the timing for when the cake supposed to come out. All the phone calls I made. Haha. Dia cakap dia happy & dia tak sangka. Yayy! Itulah tujuan utama saya. Nak buat dia happy. =)


Gembira sangat dapat buat orang lain gembira. Especially if that someone is the one you love. If he's happy, I'm happy. Happy birthday, KAM. =')

He said 2013 is the best birthday ever.
Sebab on the 16th ada suprise lagi!
Wait for my next post. Hihi.


7 comments

IEQAH said...

sob sob sob terharuu i baca uollssss..
Good job nana :)

Fyqah Ismail said...

wow..kak nana memang pandai berlakon .Btw,akak sangat cantiikkkkk..Untung abg KAM <3 ^_^

Nana S. said...

aww macehh =')

arshiedanabila said...

cmel je nana...hehe...cepat kawen...;-) nk mkn nsi minyak..;-)

Nana S. said...

aww tq ara :)

Syufaa Husain said...

woaaah!
kite pun surprise sekali!
hihihi goodjob awak!
looking forward for the next entry!
can't wait!

Nana S. said...

@Syufaa Husain haha ye ke? ololoo comel. thank you! :)