Bangsar oh, Bangsar.

Assalamualaikum!

Since i don't have any female siblings, so most of the time, i'd treat my girlfriends like one. The same goes to my cousin, Awina. She's like, the closest cousin i have. Yang lain semua di kampung. Jadi, bila kawan-kawan semua busy kemain sampai nak ajak keluar pun payah, ehem, so saya keluar la dengan cousin. Tapi, Awina ni pun susah jugak nak jumpa sebenarnya sebab dia sudah berkerjaya sekarang. Wuwuwuu.

Time macam ni la seronok nak ada kembar. *nanges sambil hentak kepala kat dinding*

The both of us memang suka shopping, suka baju lawa lawa, suka kasut cantik, suka bag, senang cerita, suka berfesyen la. Ha. Jadi bila ada kedai baru buka, or barang lawa lawa, mesti akan recommend to each other. Last few days, ktorg jalan-jalan ke Bangsar. Nak window shopping kat butik-butik yang ada di sana. Ktorg ada target satu butik ni. Butik apa?

Baca la dulu.


First stop: Butik Dian Pelangi.

Ktorg sangat suka dengan gaya hijab fashionista dari negara seberang ni. Serious cantik sangat orangnya. & selalu tengok kat TV, baju-baju yang dijual oleh DP semua lawaaaa sangat. Sebab DP punya trademark ialah menggunakan teknik tie-dye. Lain dari yang lain kan? Dah lama ktorg teringin nak pergi butik DP, sekarang baru dapat! Excited gila.






Next stop: Butik Mimpi Kita.


Tapi tak tangkap gambar dalam kedai sebab sibuk tengok baju semua cantik. They sell mostly baju untuk pergi dinner, weddings, or any special occasions. Cantik!

Next: Butik Rona Jingga. (lupa tangkap gambar signboard)


Rona Jingga pun ada jual baju-baju untuk ke dinner or any other special occassions. Mostly dresses or jubah la. Butik ni lebih kurang untuk golongan ibu ibu or emak emak orang. Haha. If nak cari hadiah untuk emak, ibu, or mama korg, boleh la datang sini. Or nak cari baju dinner ke, baju office ke, pun boleh.







Rona Jingga pun ada pelbagai koleksi tudung. Cantik-cantik belaka. Tapi ktorg tak beli la. Again, ini untuk golongan para ibu. Hihi.



Last stop: Cuba tekaaaaaaaa.. Ini la butik target ktorg. Hihi.

I fell in love with the interior design of the boutique. Serious cantik. Semua benda teratur dengan kemas. Bersih je. Saya ada jatuh cinta dengan baju, clutch and accessories kat sini, tapi tapi.. duit tak ada! Huwaaaa!




Dapat teka tak ni butik siapa?



How about now? Dapat teka?



Tadaaaa! Butik Fazura, House of Doll. =)


Sebelum pulang, haruslah bergambar di depan kedai sebagai bukti. Miahaha. Oh ye, selendang yang saya pakai ialah dari Butik Sincerelybyus ye. RM30. Sangat senang untuk dipakai. Serious best. Pergi beli cepat.


Thanks Awina bawak jalan.
Hihi. =D

6 comments

Nurul Ainaa said...

boleh tahan jugak lah. best lah jugak =_=

Shakira Pathi said...

comel jea baju2 dekat butik tuu sume.awak pun comel ^^

Nana S. said...

@Nurul Ainaa haha

Nana S. said...

@Shakira Pathi thank you :)

Anonymous said...

Hi :) baru terbaca pasal post ni. nak tanya, range harga baju di butik mimpi kita berapa ye? =) thank u!

Nana S. said...

@Anonymous

tak berapa nak ingat exactly la.
dalam hundreds pun ada rasanya.