Another suprise!

Assalamualaikum!

The birthday.
February 16th, 2013.

Sebelum continue baca, sila rujuk pada previous entry: Ini Bukan Valentine's Day.
Dah? Baiklah, entry kali ini dibuka dengan gambar di bawah. 


What better way to celebrate his birthday than to go to Genting Highlands? *insert fireworks here* Hihi. Tapi ktorg pergi bukan berdua saja tahu. His siblings and relatives pun ada sekali. Semua semata-mata sebab nak celebrate the birthday boy. Kiranya for me, macam, a time to get to know his family a little bit closer. Heheh. Segan saya. >_< 

Sebelum naik ke atas, haruslah bergambar masa beratur tunggu cable car. Here's everyone! =D

Serious lama betul saya tak pergi Genting. Last time pergi if tak silap masa Form 4 or Form 5 kot. So bila datang kali ini, extra excited pulak sebab dah lama tak datang. AND! Sebab datang ramai-ramai dengan family KAM. 


Sebelum ni datang mana pernah nak ambil gambar dengan maskot Genting. Tak pandang pun. Tapi ni sebab datang ramai-ramai, terasa seronok pulak. Hahah. -.-

Gambar di bawah, saya bersama makcik-makcik KAM. Mereka sangat gila dan sporting.


Malas nak cerita panjang-panjang sebab korg pun mesti tahu kalau dah pergi Genting, buat apa lagi kan. Haha. Just know that, I had a really good time spending one whole day with KAM and his family. Ini first time saya & KAM travel jauh. So its a new experience for us. Walaupun takat ke Genting je, tapi seronok. Ada siblings and cousins dia lagi. On his birthday pulak tu. Lagi super duper seronok. =')

Photos are in random order.











Bagi KAM, dia ingat, untuk birthday dia, ktorg just celebrate dengan pergi ke Genting ni je la. But little did he know, behind his back, saya komplot dengan ibu, ayah, adik beradik dia, & everyone else untuk buat suprise party right after balik dari Genting. So I told them not to say a word pada KAM. Mereka juga pandai berlakon seperti saya. Muahaha.

So masa di sana, ktorg pretend macam tak ada apa la. Padahal, when he's not looking, saya cakap dengan aunty dia about my plan. Saya whatsapp ibu untuk update about everything. KAM langsung tak tahu.



Saya nak tangkap gambar dengan birthday boy pun asyik kena kacau je. Haha.


Seharian ktorg berada di Genting, it was time to go home. Semakin dekat dengan rumah KAM, semakin laju jantung saya berdegup. Haha. Nervous kot! Mana taknya, nak plan suprise party lagi untuk si dia, tapi kali ini, ramai-ramai pulak. Nervous takut tersasul dari mulut ke, or tetiba plan tak jadi ke. Handphone memang sentiasa ada di tangan saya. Bila KAM nak pegang untuk tengok gambar pun saya akan make sure delete dulu segala evidence yang ada. Haha.


Sampai je di rumah, KAM beriya betul nak hantar saya balik. Tapi saya asyik berdalih je. "Tak nak balik lagi! Tak nak balik lagi!" Dia kata dah lewat, nanti mak abah marah. Padahal saya dah bagitahu awal-awal pada dorg about my plan. Memang semua orang dah tahu, except him! Haha. Then, kek ini pun keluar..

Tahu tak bahawasanya kek coklat di bawah, saya yang buat? Haha. Dengan penuh kasih dan sayang saya buat kek birthday tu untuk KAM. Gigih nak belajar buat kek semata-mata untuk dia. Sebab saya fikir, instead of buying one, why not bake one myself kan? I've bought him a birthday cake last year, so this year, saya belajar buat sendiri. He loved it. Yayy! =')


Aww.. look at that. He got two suprises this year. Saya mastermind dua-dua sekali. Haha.


Tapi without the help from everyone, mesti tak jadi suprises saya ni. Thank you mak abah, ibu ayah & everyone yang banyak tolong saya. You've helped me a lot!

Banyak sweet memories semasa proses pembuatan kek ni. Masa penghantaran pun lagi la. Kena marah dengan mak saya sebab topping tak jadi, jakun habis bila kek masuk oven, and kelakar sangat bila fikir, kek ini terpaksa simpan dalam freezer peti ais bahagian belakang sekali di rumah KAM sebab susah betul nak sembunyi daripada pandangan dia. Suka buka peti ais budak tu! Haha. Macam mana saya senyap-senyap datang ke rumah dia untuk hantar kek. The distractions yang dibuat untuk elak dia perasan kek on the way masuk ke rumah.. macam-macam la! Haha. Serius seronok gila. =')

All my hard work paid off bila nampak dia senyum & happy about it. I wanna do it all over again! Hihi.


Birthday wish dia untuk tahun ni?
Cepat kahwin. Wakaka.

16 comments

I K A :) said...

hai kak yana <3 sy suka baca blog akk . sgt2 sweet2 :)

Nana S. said...

@I K A :) aww thank you ika :)

Amira Hussain said...

HI DEAR...MENARIKNYA TGK BLOG AWK..dengan kawan2 yg happening..

btw, kalau rajin tgk2 la blog kami..

FASHION TERBARU DGN HARGA SANGAT2 MURAH

http://amredfashioncollection.blogspot.com/

terima kasih

Anonymous said...

nana, kau ni betul la sweet gile. ijeles! haha nak kawin bagi kad tau tau :p


-roomate KMK-

Anonymous said...

nana, kau ni betul la sweet gile. ijeles! haha nak kawin bagi kad tau tau :p


-roomate KMK-

Anonymous said...

nana, kau ni betul la sweet gile. ijeles! haha nak kawin bagi kad tau tau :p


-roomate KMK-

Nana S. said...

@Anonymous haha! ni sapa ni? ilah, mira or yana? xD

InsyaAllah yee wahai bekas roommate. haha. :P

Nana S. said...

@Amira Hussain

thanks! :)

Nurfaezah Abdullah said...

wahhh that was such a superb excitement that you guys had :D

Shakira Pathi said...

so sweet both of youu ><

Razil Tahir said...

nie entri kedua baca pasal genting highland!!
banyak jealous sekalang maaa...

and so sweet...
cecepat kawen ya... hahahaha

Nana S. said...

@Nurfaezah Abdullah

hihi :)

Nana S. said...

@Shakira Pathi

aww thanks :)

Nana S. said...

@Razil Tahir

aamiinnnn.. doakan cecepat ye. haha

IEQAH said...

Anyonyooo maniss sangat.
OKe moga cepat kahwin.. sekian :)

Nana S. said...

@IEQAH

aamiinnn. hihi :D