Happy New Year 2013!

Assalamualaikum!

Selamat tahun baru 2013, kawan-kawan. :)

Asal tahun baru je, mesti semua pakat nak buat azam baru kan. Semoga berjaya merealisasikan azam-azam tersebut! Entry pertama untuk tahun 2013 ni saya tak nak cerita pasal azam. Tapi nak recap sepanjang 2012. Honestly, 2012 is a great year for me. Although banyak ups and downs, tapi rasanya, 2012 is the best year so far. For me la. 

JANUARY
Nothing special jadi Januari lepas. Sebab time ni dok busy dengan final exam. Macam yang saya tengah hadapi sekarang. Tahun depan mesti tulis benda sama. Haha. T_T

FEBRUARY
One of my favorite month of the year 2012! Saya dapat travel ke Europe dengan family. Dapat pergi 3 negara sekaligus memang seronok. Satu pengalaman yang tak akan dilupakan bila dapat tengok Eiffel Tower dengan mata kepala sendiri. Dapat naik bas Double Decker macam yang selalu tengok dalam movie. Dapat tengok fountain depan Burj Khalifa yang sangattt cantik pada waktu malam.

Nak baca? 
(suppose ada 9 tapi tak tulis-tulis sampai sekarang. Tett! Haha)

On february jugak saya celebrate birthday KAM. First time buat suprise plan everything dalam masa 2-3 hari. Haha. But it was worth it. Seronok sangat. 

Nak baca?

On February juga ada pertambahan bilangan ahli keluarga! 2 ekor terus. Mocha & Snow yang bermacam ragam. Comellll sangat. Ke mana saya pergi pun mesti rindu. Besar dah 2 ketul ni. Oh! Mocha dah bunting by the way. Tak sabar tunggu dia beranak. =')

Nak baca?
Klik sini: Mocha and Snow.

MARCH
Pada bulan Mac saya dapat tengok Teater Cuci The Musical Last Kopek hasil pemberian tiket free oleh Pos Malaysia. Terima kasih Pos Malaysia selalu bagi tiket free pada abah. Lain kali bagi la lagi. Bahaha. =P

Nak baca? 

Annnnddd.. saya dapat Samsung Galaxy SII pemberian abah. Selalu kalau nak beli phone je mesti pada bulan Mac sebab birthday abah pada bulan Mac. Heheh. Banyak berjasa sungguh phone ni sekarang. Thank you abah. :)

Nak baca?

APRIL
My favorite month everrrrr! Because my birthday is on april. Heheh. Birthday pada tahun 2012 memang super duper awesome. Banyak sangattt suprises sampai lemah jantung. Terharu dengan semua orang. I love youuu, semua orang. Thank you. =')

Nak baca? 

MAY
Dapat pengalaman jadi cikgu untuk sehari. Seronok! Nak baca? Klik sini: cikgu! cikgu! cikgu!

JUNE
Banyak benda berkaitan dengan UTM berlaku pada bulan Jun. PM datang (baca: PM datang lagi). Terpaksa redha dengan hakikat bahawa students degree UTMIC kena pindah ke UTMJB. (baca: Us Against The World). & had a really good time makan steamboat dengan classmates tersayang. Serious ini seronok. Makan sampai terjojol pusat. (baca: Flamming Steamboat)

JULY
I had my first giveaway. Hehe. (baca: Blog Nana Giveaway). Had some bonding time playing laser tag between KAM's siblings & mine. (baca: Precious Moments). Met YanaYonet and Senjacolour team for the first time. Awesome people, all of them. (baca: Photoshoot At Taman Tasik Perdana).


AUGUST
Nothing much happened on August. Puasa plus raya kan. Haha. Saya malas nak tulis post pasal raya, so no blog entries. But I had tonssss of fun raya kali ni. With my family and also his. :)

SEPTEMBER
Dapat call dari majalah Dara.com untuk photoshoot dengan Ainul Aishah. I had loads of fun doing the photoshoot. (baca: Photoshoot Dara.com). Oh, and my first week berada di UTM Skudai, Johor.

OCTOBER
Dapat tengok muka sendiri keluar majalah. Haha. (baca: Me In Dara.com).


NOVEMBER
I get to wear a very beautiful dress I designed myself. Walaupun jadi bridesmaid je, tapi seronokkk. I wonder my wedding nanti macam mana? Haha. Tett! >_<


Full story kat sini: Teaser | Dress | Wedding

DECEMBER
Saya dapat pergi Universal Studio Singapore. Full entry tak tulis lagi, busy exam. Haha. Teaser je ada. Baca sini: USS Teaser. And saya dapat another gift dari abah, iaitu Ipad 4. Eventhough sekarang ni still dalam level noob yang amat, but happy sangat abah bagi Ipad. Nanti kena belajar guna. Haha. Thank you, abah. :)


Actually banyak je benda lain jadi tapi tak tulis kat sini. Anyway, 2012 memang sangat seronok. Thank you for all the memories, friends, families, bloggers, acquaintances, strangers or whoever la. Kena maki, kena puji, kena uji, kena dengki, tak kisah la. Im definitely stronger than before. Pengalaman mematangkan kita, kan?

TOLONG DOAKAN SAYA UNTUK FINAL EXAM!
Amin. TQ. Hehe.

Semoga 2013 lebih baik.
InsyaAllah. Amin. :)

No comments