Misi Mencari Kasut..

Assalamualaikum!

Sebelum nak continue baca post di bawah, sila baca dulu post A Moment To Remember untuk lebih memahami jalan cerita. Hehe.


Dah?

OK. So, baju dah siap. Tudung dah ada. Kasut belum cari lagiiiiiii! Jadi saya terpaksa gunakan waktu cuti yang singkat ini untuk pergi memburu kasut di kedai. Phew! Its not an easy job. Penat kott. & that came from me, yang tak heran langsung shopping berjam-jam. But it was fun because i have my shopping partner with me as well. Mak. =')

Jadi i wanna share a few photos hasil misi pencarian kasut ini. I was looking for something simple & white. Since my dress pun warna putih suci. Heh.

(Refer above) 
Kasut pertama yang saya jumpa. Cantik. Simple sangat. Suka sebab kasut ni kemas & bertutup. Ada glitters pulakk. Alahai comel sangat. Macam pwinseth.

(Refer above)
Kasut ini pun sangaaaaaaattt cantik! Bila sarung di kaki, whoaa terserlah corak-corak glitter yang ada pada kasut tu. Serious cun. Tapi mak tak bagi sebab dia kata lawa sangat. T_T

(Refer above)
AMAGAAAAAAADD! THIS IS MY MOST FAVORITE! Hentak-hentak kaki nak beli kasut ini jugak. Cantik sangatttt. Menangis tengok. Tapi heels kasut ni terlalu tinggi & sangat tak selesa kalau nak berdiri lama. Jadi mak tak bagi beli. Meraung letak kasut tu balik dekat rak. Sobs. ='(

(Refer above)
Kasut ini pun cantik jugak. Lebih kurang macam kasut ke-2 tadi tapi tumit dia rendah sikit. Design pada kasut pun lain. Simple la. Tapi mak tak bagi pilih yang ini juga sebab mak kata lawa sangat. T_T

(Refer above)
Yang ini pulak, sangat simple & putih suci. Dah yang lawa asyik tak boleh beli. -.- Suka yang ini, tapi keras sangat, so takut melecet kaki kang. 

(Refer above)
Haha! Kasut ni pulak betul-betul macam orang nak kahwin kan? Saya suka sebab kasut ni bertutup di depan tapi dekat belakang bertali. So tak melecet kaki bila pakai. Tapi disebabkan insiden kena soal macam ni, terus reject nak beli:

Me: (tengah belek-belek kasut)
Salesperson: "Nak cari kasut kahwin ke dik?"
Me: "Eh takk. Haha." 
(mampu tergelak je sebab terkejut sangat kena tanya soalan macam tu)
Salesperson: "Kasut tu cantik."

Then saya letak balik terus pergi kedai lain. HAHA. >.<

Gambar-gambar di atas ni sebahagian dari kasut-kasut yang saya jumpa & berkenan. Yang betul-betul saya rasa lawa. Kalau nak diikutkan, memang semua lawa. Hiks! Hmm.. so yang mana satu pilihan hati? :(

Dilema betul kalau semua cantik.

6 comments

IEQAH said...

allah allah allah. Semuanyee cantikkkk.. tapi tapi yg de flower brand licci tu mcm nice laa.. sume mcm pengantin.. Mana satu pilihan nana nye??

Nana S. said...

kannn. sukaaa sangat yg tu! :(
hihi. mana satu eh ieqah?

arshiedanabila said...

nana nak kawen da ke?

Nana S. said...

haha belum lagi la yang :)

Anonymous said...

sis..tengok kasut kat mall mana eh?? huhu. tengah survey2 juga

Nana S. said...

@Anonymous semua tempat saya pergi. kat sunway pyramid, subang parade, empire, semua la. setiap kedai kasut yang ada. try la survey :)