maxi dress for sale!

**this is a sticky post!**
**please scroll down for my latest entry.**

meh visit page blogshop saya dan En. KAM meh. klik INI untuk blog dan INI untuk fanpage di FB. ktorg recreate balik segala benda sempena cuti 2 bulan ni. do support us okayy, dear friends? InsyaAllah banyak lagi barang akan ktorg update dari semasa ke semasa. kalau ada yang berkenan di hati, jangan malu jangan segan untuk beritahu kami. thanks! sayang lebih. ♥
_________________

hai! 

korang semua dah buat persiapan untuk sambut Ramadhan? keee.. dah buat persiapan raya terus? haha. saya ada benda nak cerita ni. saya ada baju. baju maxi dress. tempah tailor made punya. tapi malangnya, tailor tu tak reti buat (nampak tak marah?!), jadi singkat & tak muat dengan badan saya yang macam tiang lampu ni. sedih sangat sedangkan kain baju tu sangat mahal & cantik. chiffon hokayy! siap lining lagi. ='(

then then, bila dah singkat, tak boleh pakai, saya offer dekat mak, "mak nak tak? mak boleh pakai. hihi" tapi alangkah sedihnya, mak kata tak nak. soooo.. saya nak try jual kepada sesiapa yang nak baju maxi dress ni untuk dibuat pakai raya kee, pergi dinner kee, suka hati korang lah. tapi baju ni saya tak pernah pakai lagi & seriously baru siap. 


maxi dress (or boleh jugak panggil jubah) ni cantikkk. janji. kain chiffon, so dia berat & jatuh elok je bila pakai. plus, banyak manik-manik dekat kain. memang daripada beli kain lagi dah memang ada manik. the whole kain pulak tu, bukan bahagian depan je. so, for girls, faham la kot kalau kain macam tu mesti mahal kan.


daripada baju ini disimpan jadi pekasam sebab tak ada orang nak pakai, eloklah kalau saya jual. for those yang berketinggian 158cm ke bawah boleh kot pakai. just nice je dengan badan korang. by the way, size baju ni S tau. padahal saya size M (nampak tak marah lagi sekali?!). haha. >.<


jadi, setelah dijumlahkan total harga kain chiffon + lining + service tailor, saya nak jual RM130.00 je. trust me, real price lagi tinggi daripada tu. saya rugi sebenarnya. tapi tak apa lah. saya nak jual jugak. daripada simpan buat sakit hati je, baik saya bagi orang. jadi, pada sesiapa yang berminat untuk beli, boleh bagitahu saya tau. serious buyer je okay? :)

terima kasih daun keladi. :')

4 comments

farra said...

CANTIK.. :)
tapi kite pon saiz M..huu

http://farra-laiyin5606.blogspot.com/2012/07/jualan-dress-secara-langsung-come-in.html

Nana S. said...

alaa. cepat2 cari org size S. hihi

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Kakak kalau ketinggian bolehlah masuk. Kalau ikut kelebaran mesti tak boleh masuk :'(

Nana S. said...

alaa :(