bila saya cuba make up sendiri,

perkara-perkara yang terjadi dalam hidup kita ni, kadangkala manis, kadangkala pahit. tapi tak kira manis mahupun pahit, semua itu dugaan atau ujian daripada Allah SWT. Dia sayangkan kita kan. bersyukur banyak-banyak sebab anugerah yang paling tak ternilai yang Dia beri pada kita, iaitu nyawa masih ada. Alhamdulillah.
__________________

supposedly hari Sabtu lepas, photoshoot dibuat di Taman Orkid, KL. mulanya dorg janji pukul 10 pagi, saya sampai pukul 9.45 pagi di sana, tapi sebab photographers lambat, dorg tukar tempat ke Taman Tasik Perdana. sejam lebih saya tunggu dorg kat Taman Orkid. pukul 11 baru nampak batang hidung. nasib baik saya jenis ulat buku, so ke hulu hilir bawa buku untuk dibaca kalau ada masa terluang. so, tak terasa juga lah lama menunggu. kalau tak memang berapi satu badan tunggu sampai sejam lebih tak sampai-sampai. =.= 

oh! photoshoot kali ini, saya make up sendiri. wardrobe je yang disponsor. so, pagi Sabtu tu memang kelam kabut jugak la fikir cara nak tenyeh muka sendiri. haha. saya bukan reti make up heavy sangat. selalu keluar pun, cukup sekadar compact powder, lip gloss & eyeliner. kalau malas, eyeliner pun tak pakai. haha. tapi disebabkan saya selaluuu tengok video make up Michelle Phan di Youtube, so dari situ dapat idea macam mana nak buat walaupun tak pernah praktikkan. hihi. =D


kawan-kawan kata make up ni cantik. tapi saya kata: noob. haha. entah. tapi suprise jugak ianya menjadi la. dalam gambar-gambar photoshoot nampak lawa je. =P apa bahan-bahan yang saya guna?

MAC Prep+Prime Face Protect Protection
Stage Picture Perfect Foundation (06 Ingenue)
Stage Picture Perfect Liquid Camouflage (06 Genie Temptress)
Silkygirl Silky White Pressed Powder (02 Light)
Silkygirl Blockbuster Color Palette (01 Bare Classics)
In2It Waterproof Eye Color Set (11 Zebra)
Loreal True Match Blush (102 True Rose)
Elianto Absolutely Resistance Liquid Eyeliner (Twilight Black)
Nutrimetics Eyebrow Pencil with Brush (146 Black)
Elianto Nutrilip (05 Pastel Pink)
Stage Wonderlust Lipstick (08 Audrey)
Etude House Dear Darling Roll Roll Gloss (08)

and di bawah ialah salah satu daripada gambar-gambar photoshoot hari tu. thanks to photographers dari Senjacolour. gambar-gambar lain tunggu dulu ye. ;)

tunggu next post tauu.
gambar photog tangkap cantik. :)

11 comments

Dhia Johary said...

wow,.. cun!! teringin nak photoshoot jugak!! :)

Masmira Masri said...

kite pun suka tgk michele phan .lawa kn dye makeup huhuhuu

Nana S. said...

jom dhia jomm :P

mira: kann. dia dah la cantik =D

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal.hai si comel.i dah follow.follow blk ye..tq..;D

Nana S. said...

hello :)

IEQAH said...

tantek tantekk..meh try makeup kitaa meh ^^

ps: bila nk date ni..huwaaa ;(

Nana S. said...

ieqah la yang busyyy. haa.

ef.ae said...

i think simple make up is nicer than heavy makeup ^^ more over it's for noon outdoor shoot. but really didn't realise you used so many items. haha..

Nana S. said...

i know. but semua items tu guna sikit2 je portion dia. bukan semua sekali. campur2 sikit. baru dapat the result :)

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Dah orangnya memang cantik :D

Nana S. said...

tapi make up nya noob. haha. >.<