Holiday, Day 8 - Gold! Gold! Gold!

sesiapa yang suka cakap banyak-banyak all day and all night sila tekan INI and you'll get something in reward for being so talkative.
_________________

Day 1Day 2Day 3Day 4Day 5Day 6Day 7

apa perasaan anda, sebagai seorang wanita bila nampak rantai emas punya banyak gantung berjuntai-juntai macam ni? =O


atau gelang tangan gantung seketul-seketul macam ni?? =O


nak beli! nak beli! haha. walaupun saya sendiri, bukanlah seorang yang suka sangat emas ni. ye lah, bajet konon sekarang ni budak 21st century tak main la, nak diamond je, emas-emas ni untuk orang tua-tua. TAPI, emas ialah pelaburan yang sangat menguntungkan. soo, bila nampak emas kemain banyak macam ni memang tergugat iman kot. rasa macam nak rompak satu kedai. 

oh lupa pulak nak mention. emas-emas ni semua boleh didapati di Gold Souk, Dubai. saya pergi masa bulan Feb hari tu. dah lama dah baru teringat nak tulis. =D


kalau korg pergi ke Gold Souk ni, memang rambang mata seriously. SEMUA kedai yang ada dekat situ jual emas dengan harga yang boleh dirunding. setiap kedai pun memang banyak sangat orang di dalam. semuanya pelancong. pakat borong emas banyak-banyak. murah! serious. lagi murah dari Malaysia.


mampu nak pakai rantai besar macam tu? haha. patah leher. =.=


di Dubai tak ada tight security macam di Malaysia, di mana setiap kedai emas je mesti ada guard setia menunggu di luar dengan senapang or machine gun. di sana tengoklah emas dia semua tergantung bebas macam tu. macam pasar malam tapi bezanya mereka jual emas. and tak ada orang yang berani nak curi. sebab di sana dorg mengamalkan hukum hudud. curi je potong tangan.


oh and one piece of advice, kalau nak pergi ke sini, pergi pada waktu petang. sebab setiap hari, bila jam tepat menunjukkan pukul 6pm waktu tempatan, harga emas akan berubah. so agak rugi sikit bila kita dah beli pukul 5.30pm tapi pukul 6pm je harga emas dah naik balik. so, sila bersabar ye. =)


seronok tengok semua emas yang ada. saya & mak la yang paling excited sekali. keluar masuk setiap kedai untuk cari yang mana yang paling berkenan di hati. haha. but like i said, i dont really like gold so that was why i had my eyes set on one of these rings down here. i told mom, "kakak suruh KAM beli dekat sini la okay?" 

agak-agak which one is my favorite?
hihi =P


NO not this one. ini untuk tangan gergasi boleh la. haha. oh by the way, Guinness World Record tahu cincin ni? kalau banyak duit silalah beli. =D


there. sanggup saya zoom sampai habis masa nak tangkap gambar cincin kesayangan tu. haha. cantik sangat. sukaa. =') which one? teka! =D


siapa yang nak kahwin sila paksa bakal suami
pergi beli cincin dekat Dubai. haha =P

6 comments

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

*call orang Dubai*

Hello darling, I want a sweet, lovely ring. Yes, not so big, just nice for someone who is a weirdo like me.

Ok bye.

(kena panah petir)

hahaha~

Nana S. said...

HAHAHA sengal la kak xD

Anith Hanisah said...

Wuishh bestnye.Rambang mata tengok.Hihi

Mintak pendapat di entri terbaru saya :)
musicloveanisa.blogspot.com/2012/06/dia-nak-saya-jumpa-ibu-bapa-dia.html

Nana S. said...

:)

IEQAH said...

aishhh KAM kena terbangg dubaii laa beli cincin t..hahahha

Nana S. said...

haha! padan muka diaaaa xD