nak cari spa untuk buat facial?

have you always wanted a pouch bag but couldn't find the perfect one that suits your personality? i fell in love with this one the moment i laid eyes on them. serious cantik! click here to know more: Gimme My Pouch Bag!
_________________

girls, pernah pergi spa untuk buat facial? atau, pernah teringin nak pergi spa? atau, selalu nak pergi spa tapi tak tahu mana nak pilih? atau, pernah pergi spa tapi tak berpuas hati dengan servis yang diberi? ehem. behold my friends, for..

I, have a solution for your problem!

cehh promote. haha. last month for my birthday, my brother belikan voucher from Groupon all the way from Russia. actually dia dah beli since January, but i postponed the redemption period untuk buat masa birthday. bila dapat special treatment, baru lah terasa macam birthday girl! haha. ok dah menyimpang jauh. tempat yang dipilih? 


Beyond Beauty International.

saya pergi cawangan di Mid Valley. punya lah penat tawaf rupa-rupanya BBI ni ada dekat luar. haha. itupun sebab ktorg tanya Information Counter. lepas dah sampai & disambut mesra oleh pekerja BBI ni, dorg suruh isi borang dulu. jot down a little details about yourself then you're done!


dorg terus bawa ke bilik treatment. siap ada music lagi untuk create mood yang calm & peaceful for the customers. first step, actually dorg buat pembersihan muka dulu. saya pakai a very small amount of compact powder sebelum datang, so dia cuci bagi muka betul-betul bersih from any make-ups. 

next, buang black heads & white heads. serious time ni saya menangis kott walaupun tengah pejam mata. haha. SAKITTTT!! for those yang pernah rasa tahu la kot how it felt. im a first timer, so memang noob sikit, sebab tu sampai menangis. haha. sakit, tapi satisfied sebab muka licin.


lepas dah buang segala black heads, white heads & other unwanted impurities di muka, dorg sapu masker. whoaa masker ni awesome gila seriously! i cant remember exactly ia diperbuat daripada apa. i did ask the staff tapi kejadian ini berlaku sebulan yang lepas, so lupa dah laa. haha. 

oh. and because you have that masker on, you can also do this and scare the hell out of everyone! yayy! 


k tak lawak. selepas dah habis facial treatment ni, nak tengok the result?? =D

TADAAA! 


terasa muka bersih berseri after buat facial treatment ni. kulit muka pun rasa tegang and gebu gila. oh. sungguh awesome rasa itu. serious. nak cuba? pergi ke cawangan Beyond Beauty International berdekatan anda sekarang juga! hihi. 


gambar di atas, me with Ms. Jolyn, the one who did my face for the whole afternoon. haha. cantik kan diaa? dah la sangat sweet orangnya. Jolyn kata, treatment di BBI ialah antara yg paling kurang sakit berbanding tempat-tempat lain. so untuk buang black heads & white heads anda, sila lah ke BBI ye. hihi.


oh, and thanks to Fafa sebab tolong teman saya pergi buat facial ni. dia setia menunggu di sisi katil. sayang lebihh! haha. gambar di atas, muka barefaced saya without make-up jalan keliling Mid Valley. and it felt really good. =)

girls, korg berani
barefaced keluar jalan?

8 comments

IEQAH said...

ishh tak hajak..dush dush..hehehe

ieqah mmg plan nk ajak nana berfacial..nk beli coupon.

pape mmg slalu da ieqah barefaced kuar.hehehhee.

pepun mmg segar laa muka nana ^^

Nana S. said...

eh. mana tau yangg. tak habaq. haha. ni pun last minute buat appointment. lenkali naa =D

IEQAH said...

@Nana S. yelaaa next timee la yunk..t tguu besday ieqah,ieqah banje k..hehehe

Nana S. said...

onyoo. ieqah nk blnje? eh. macehh. >.< insyaallah kalau ada masa ye yang :)

Hannah Dahlia said...

Hi Nana. Sory if this comment not related to your topic. Ternampk Cik Nana berminat dengan spa. Pls feel free to visit Hannah Spa blog at http://hannahspa.blogspot.com Sekarang kami ada special promotion untuk para bloggers. Hope to see u soon :)

Fara Fadzil said...

True..sekali sekala pgi facial memang besttt..tp nak kne crk masala..pastu kalau nk consistent buat costly laa plak. Sekali byr dah mahallaa jugak.. Sekarang ni i prefer to drink collagen je..bukan setakat muka je kulit gebu cantik berseri2...dari hujung rambut smpai ke hujung kaki boleh jaga...berbaloi2..:)

Jemput singgah my blog jugak ehh www.naturally-vitamin.blogspot.com

Anonymous said...

Berpa hrga die?

Nana S. said...

@Anonymous tak ingat la anon. tapi tak mahal pun :)