Langkawi + friends = super.

semasa post ini ditulis, jam di meja menunjukkan pukul 12.15am, 4 April 2012. lagi beberapa jam lagi, umur saya akan bertambah 1 tahun. ye, esok birthday saya ye kawan-kawan. jangan lupa doakan! nak bagi hadiah sekali pun bolehh. besar tapak tangan, nyiru saya tadahkan. hihik. =D
________________

baiklah. di sini, saya ingin berkongsi mengenai trip ke Langkawi bersama kawan-kawan UTM pada hari Jumaat-Ahad lepas. tak pergi banyak tempat pun. sebab.. er.. well.. sebab.. hm. biarlah rahsia. hanya mereka-mereka yang pergi je faham kot. #KnowWhatImSaying

so okay. ktorg naik feri di Kuala Perlis. hellooo kampung kesayangan! haha. perjalanan di dalam feri mengambil masa selama 1 jam. damn. mengantuk gila terus tidur tak hengat donia. but then, voila! dah sampai di Pulau Langkawi. see..see!


for those of you who don't know, selain daripada chocolate, Langkawi juga sangat famous dengan gamat. yes, gamat as in sea cucumber. so if you go to Langkawi and don't buy the sea cucumber oil, memang sangat rugi. sebab dekat sini, macam-macam jenis produk daripada gamat ada. murah pulak tu. balm, minyak, sabun, and so much more. lihatlah kami promote barang-barang dekat kedai ni. model tak berbayar. heheh.


my friends beli banyak. i bought nothing. haha. because i texted mom and asked her nak beli ke tak, she said no need. fuhh! selamat duit. HAHA. 


before pulang, haruslah bergambar bersama di depan kedai. by the way, itu lecturer kami. namanya Dr. Muazu. beliau mengajar subject Geotechnic. ada assignment menanti selepas ini. apa dia? baca dulu.


eh sukaa..? gelak besar semua orang. kenapa entah. tak ingat. by the way, i was holding some sort of akar pokok tongkat ali kot? rasanya lah. haha. 


selepas dah membeli-belah segala jenis gamat, ktorg pergi naik cable car pulak. ini group shot separuh daripada kelas saya. the others tak datang due to some personal problems. i simply love this photo. kan best kalau semua ada. =')


kemain excited ye kawan-kawan. haha. mereka juga sama seperti saya. pantang nampak camera. eh. siapa ajar entahhhh?! haha.


masa ktorg sampai, cable car tak buka lagi. lewat gila kot! so terpaksa la ktorg lengah-lengahkan masa dengan camwhoring di sekitar Oriental Village ni. tempat ni cantik. Mimi kata dia nak buat wedding reception di sini. sekali tempah kuda & tiket flight pergi balik ye Mimi. macehh.


gambar di atas, cubaan untuk pose gaya: "oh look! over there got fish!". fail. haha. gambar di bawah, yang belakang-belakang sana tu, muka macam bapak orang tu, itu bukan kawan saya. itu mamat mana tah semak nak masuk dalam gambar. rasa macam nak tempeleng muka sorang-sorang. eh emo pulak. okay, moving on..


yayyy! cable car dah bukak! up up we go. =D


a spectacular view from up there. serious cantik. you can see the whole of Langkawi from here! haha. okay tipu.


we went up to Station 2. mulanya nak naik Suspension Bridge. tapi memandangkan weather tak baik pada hari tu, Suspension Bridge terpaksa ditutup. oh mann! baru nak excited naik dengan kawan-kawan. nasib baik dah pernah pergi. hihi.


look at the background of the photo below. serious tak nampak apa belakang! kabus tebal gila. and kepada stranger yang tolong ambilkan gambar kami ni, terima kasih banyak-banyak ye. walaupun ada incident di mana Aizat tersalah ambil camera sampai orang tu ingat kami nak mencuri. haha. ktorg gelak sakan dekat Aizat. boohoo! malu gilaa. haha.


dah puas dengan Cable Car, turun bawah, jumpa dengan binatang ni pulak. Yana panggil ni kambing. WAKAKA. rusa ni serious comel. tapi smelly. kesian dia, dah lama tak mandi. haha. saya sedang buat muka senyum Jua-cepatlah-tangkap-aku-takut-dia-datang-dekat-aku-nantiii. pelik gila. =.='


laju je Emel & El pergi naik kuda masa ktorg tengok rusa. dengki! so ktorg bergambar je dekat tepi. Emel kata, kuda ini namanya Cherrie. lembutt sangat bulu dia. onyonyonyoooo. =D


dan ya, selepas Cable Car, ktorg terus tuju ke pantai. tapi malangnya, time ni saya busy beli chocolate Ferrero Rocher sebab nampak lagi murah daripada Haji Ismail Group. hilang peluang nak ada dalam gambar. =(


dah penat have fun semua, barulah buat assignment. ini dia, bakal-bakal engineer berjalan masuk ke construction site untuk observe soil conditions.


kami ditugaskan untuk observe keadaan tanah di sekitar tempat kejadian & prepare a solution untuk overcome the problem. inilah assignment Geotechnic yang saya beritahu awal-awal tadi.


and... tak lengkap rasanya kalau pergi Langkawi tapi tak abadikan gambar di Dataran Helang. wajib hokayy! gambar ini merangkumi students SAW & SKAW.


banyak memories dapat kalau kita pergi travel bersama kawan-kawan. tak bermaksud kalau pergi dengan family tak ada memory, i mean, kalau pergi dengan kawan, kita akan lebih mengenali the other side of them kan? bak kata pepatah. "want to know someone better? travel with them." and thats exactly what this trip is all about. thank you friends! =)

pengalaman mematangkan kita.
kan? ecewahh. =P

2 comments

IEQAH said...

omeyyy omeyy yg baju maroon tu..
nk cokelat...ase nk pindahkan je subang sebelah bukit jalil

Nana S. said...

baju maroon? siapa baju maroon ieqah? haha. buta warna jap.