first time dalam hidup dapat bunga rose sebanyak 21 kuntum!

sebelum continue baca post di bawah, sila baca  SINI  dan  SINI  dahulu. post ini is actually sambungan of "on this very special day," iaitu part 3. tapi sebab excited sangat dapat bunga ros 21 kuntum, terus tukar tajuk. HAHA! okay, moving on...
_________________

so. i thought, dengan berakhirnya suprise party yang kawan-kawan UTM buat tempoh hari, maka dah tak ada suprise dah la kot. because memang tak expect apa-apa pun daripada family or even En. KAM sendiri. but i was wrong. TOTALLY wrong. 

semalam saya sepatutnya keluar dengan KAM, katanya to celebrate my birthday. ye lah, sebab dia pun baru pulang dari Johor. but then mak ajak makan lunch sama-sama dulu dengan family. you can't say no to family right? so i agreed to have lunch with them, and at the same time, tak habis-habis dok cakap dekat KAM, "sorry sangat kalau terlambat. they're family. i hope you understand. sorryyy.. nanti i balik lunch kita keluar okay?"

so, when that's settled, i went out with my family. tak ada syak wasangka apa-apa pun. i thought it was just a normal family gathering keluar lunch sama-sama. mak ajak makan di Pizza Vs. Satay di USJ11.


but then, right after dah order makanan, tiba-tiba ada orang letak a bouquet of teddy bear + ferrero rocher dekat sebelah saya. i was like, apa benda ni? ingatkan pekerja restoran tu yang bagi. tapi bila pandang atas je, OMG! KAM ADA DEKAT SINI?! how did he get here? what is this? haha. memang suprised gila! tiba-tiba je dia muncul out of nowhere.


bukan tu saja, kek pun keluar jugak daripada dapur restoran tu. & mereka semua nyanyikan lagu Happy Birthday to me, even workers restoran tu sekali. Ya Allah! maluuuu tapi terharu sangat-sangat. time tu memang tak payah cakap lah. nervous & suprised gila sampai peluh-peluh. haha. nasib baik boleh control lagi. >.<


this is my brother, Syafirul. birthday dia sama bulan macam saya. only, mine April 5th. dia, April 13th. actually dia pun suprised tengok KAM datang together with angah & kak anyss. he asked me, "kakak tak tahu ke benda ni?" haha. memang tak la dik. ini semua di luar jangkaan kot.


saya dapat potong kek lagi sekali! bestnyaaa birthday kali ini dapat kek sampai 2. satu besar, satu kecik. and dapat suprise sampai 2 kali. satu dari kawan-kawan. satu lagi dari family & KAM. =')


tapi bukan itu sahaja! ada lagi 1 suprise menanti. pekerja restoran Pizza Vs Satay tu bawa keluar sejambak bunga ros besar gilaaa bagi dekat saya. OMG. terkejut gila. berat sangat bouquet bunga ni. tertera di situ,

"Selamat Hari Jadi ke 21
dari emak, abah & adik-adik"


mak kata, "kakak cuba bilang ada berapa bunga ros dekat dalam tu?" and i counted one by one. guess what? ada 21! aww. tak sangka sangat dapat bunga ros banyak sampai macam ni sekali. =D thank you mommy!


masa nak potong kek tu, again, i was shaking like crazy. nervous gila! haha. tak sangka mak & KAM bersubahat sama-sama nak buat suprise party ni untuk saya. terharu sangat-sangat. =') and to angah & kak anys, thanks so much for coming and for the present jugak.


orang-orang dalam gambar di atas merangkumi:
1. orang yang sangat penting dalam hidup saya sekarang. dan,
2. orang yang sangat penting dalam hidup saya pada masa hadapan. InsyaAllah. =)


mastermind untuk suprise party ini, ialah En. KAM. dia kata dia dah plan benda ni since Disember last year. WHOA! i planned for his suprise party pun 2-3 hari sebelum birthday dia. haha. (baca: SINI) thank you so much for all your hard work tau, En. KAM. =)


oh, this is angah and kak anyss. dorg pernah muncul sebelum ni dalam post a typical love story. semoga cepat kahwin, you two! haha. =P

right after we had our lunch, he took me to Sunway Pyramid and watch Wrath Of The Titans. serious movie ni mengarut. haha. but i enjoyed myself jugak la. thanks to him sebab belanja me tengok IMAX. he said its for my birthday. >.<


then, took me shopping for my birthday present. haha. dia tak tahu nak beli apa, katanya. dia dah cari macam-macam dah. for example, maxi dress (because i LOVE maxi dress so much) tapi tak ada size (nak buat macam mana. giant. panjang sangat), then dia cari kasut, tapi tak jumpa jugak sebab tak tahu nak pilih mana satu. HAHA. last-last saya pergi cari hadiah birthday dengan dia. weehee. suka betul shopping hadiah untuk diri sendiri. =D tapi still tak beli jugak sebab tak ada size. =(

he said he'll treat me like a princess.
and yes, he definitely did. =)

6 comments

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Woot!

Tahniah KAM!

Kejutan yang dia janjikan (lalalalala) berjaya juga! :D

P/S : KAM, if U read this, bro, u did well!

Nana S. said...

haha. baru saya tw akak pun bersubahat juga yeerrrrr.

Zulaika Nasir said...

yeaay dapat cake :DD
Best nyerr !

Nana S. said...

hihi >.<

Anonymous said...

nak tanya kat mana kedai kasut banyak2 tu?.:)

Nana S. said...

Payless dkt Sunway Pyramid. sebelah Starbucks di new wing. best! :)