Planning a Masquerade Dinner Party (part 3)

pelik dengan sikap sesetengah orang yang buat kerja pun separuh jalan & sambil lewa, tapi begitu agung-agungkan diri & hasil kerja tu macam bagus sangat. "tak menghargai langsung", katanya. nak hargai apa kalau kerja dah memang tak ada standard langsung? please. kalau kamu semua betul-betul bagus, betul-betul buat kerja, yes i'll appreciate. in fact, ALL of us akan appreciate. tapi ini tidak. so jangan harap nak dapat penghormatan tu. terasa? mungkin awak la tu. bye. =)
_________________

blog post kali ini dibuka dengan gambar ini: 


haha. okay tak ada kaitan. ini muka Pengarah Program yang sangat sememeh tak sempat siap sebab rushing dengan rehearsal pada sebelah petang (baca: SINI). tudung pun iron separuh jiwa. combination colour tudung & baju pun ke laut. baju pun bersepah. HAHA. get what i mean? teruk teruk. =.='

dinner pun terpaksa start lambat sebab para alumni tak datang lagii. VIP dah datang, tapi alumni tak ada. macam mana? lagi satu pulak, bila cari emcee, si emcee pulak hilang. adoi. masalah lagi. pening kepala cari. draggg lagi masa. haha. nasib baik kawan-kawan semua sabar menunggu. tapi Alhamdulillah dapat jugak start akhirnya. 



persembahan pertama dibuka oleh 2 Jejaka. serious dorg ni sangat sporting masa rehearsal. suara pun boleh tahan sedap! second performance was from Shakeel, pemain yoyo Malaysia. serious dia main AWESOME GILAAA! thank you for coming by the wayy. and the third performance was from my classmates, Fido, Zamani & friends. terima kasih tolong ye kawan-kawan. =)



selepas dah makan, dah tengok performance, dah bagi hadiah, dah cabut cabutan bertuah, masa yang paling best sekali ialah: tangkap gambar! i didnt have much time dengan kawan-kawan sebab dipaksa duduk di meja VIP. awkward! haha. kalau tidak dah camwhore tak hengat donia. =.='


ini favorite photo saya dengan Fafa. walaupun overexposed, tapi suka!



di bawah ialah para VIPs dan alumni. susah-susah dorg ni semua datang dari UTM JB. aww. thank you. =')


and after VIP dah balik, kita bergambar ramai-ramai pulak! tapi ini tak semua masuk. rasanya ada yang tak ada dalam gambar. =( and sebagai orang yang terlebih ketinggian, saya terpaksa berdiri di belakang & bongkok, menyorok, sebab takut lindung orang belakang. Seha dah la kecik. lepas tu berdiri dekat belakang. fine. haha.


oh. ini para photog yang tak berapa nak rajin tangkap gambar sekitar majlis. thanks for nothing. 


sepanjang pengalaman saya merancang Masquerade Dinner Party ni, macam-macam benda saya lalui. memang sangat-sangat bittersweet. kenapa dan mengapa, biarlah saya simpan sorang-sorang. tapi bila dah bekerjasama macam ni, baru kita tahu siapa kawan & siapa sahabat. siapa rajin & siapa malas. siapa bertanggungjawab & siapa yang tidak. terima kasih buat semua yang terlibat. 


pengalaman kan?
tak semua orang dapat peluang ni.
bukan senang.

9 comments

Ardini Izzati said...

bestnya dinner. btw, akak lawa :)

Nana S. said...

Alhamdulillah. segala pujian bg Allah. terima kasih ardini. :)

Miss Amateur Cook said...

wokeyh kenal sangat dewan ni. u make me miss my mom. huhu.
neway nana u look so gorgeous.
^_^

ⒷⒽⒶⒾ ⒸⓄⓄⓁ said...

Wahhh.. best Diner :D

IEQAH said...

nana cantik :)

btw kita hargai org yg layak dihargai jelakan..
congrates da setel

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Adik kesayangan ni masih nampak gorgeous la.

No worries. =)
Pengalaman memang akan mematangkan kita semua. ^^

Nana S. said...

@miss amateur cook: ur mom keje sini kn? nama siapa?

@bhai cool: yepp.

@ieqah: betul. terima kasih ieqah :)

@kak zara: haha. insyaallah kak. terima kasih :)

Zulaika Nasir said...

lawaanyer kak nana ! cantik skirt tuu <3 Gowjes lah kakak sayang ni . hehe ;)

Anonymous said...

Ahhhh...suka gambar last, but3 yana tak nampak, hehe.