Planning a Masquerade Dinner Party (part 2)

post mengenai holiday pergi oversea haritu tak habis-habis lagi sampai sekarang. HAHA. nampak tak betapa tak cukup masa + malasnya saya? nanti lah sambung. baki Day 7 dan ke atas itu ialah di Dubai. tengok Burj Khalifa. hihi.
__________________

Part 2 on: Planning a Masquerade Dinner Party.

ecewahh. haha.

okay, kali ini berkaitan dengan rehearsal yang diadakan a few hours sebelum majlis. ktorg decide nak buat petang tu jugak, after class. around 4.30pm, saya sampai ke Dewan Besar UTMIC, "AWW! cantiknyaa!". that was the first word that came out of my mouth. macam tak percaya pulak dinner yang dirancang semakin menjadi realiti. haha. setelah bermacam-macam masalah yang dihadapi, such as, duit tak ada, barang tak dapat nak pinjam, tarikh terpaksa tunda, and.. banyak lagi. 

but bila nampak meja-meja dah tersusun di dewan, segala penat lelah semua hilang macam tu je. seronok sangat tengok. rasa excited tiba-tiba. terus lupa masalah alas meja still tak dapat lagi petang tu. 





Dewan Besar dah dihias cantik sebelum saya datang. hihi. sukanyeewww. sebab kalau tak ada event, pokok-pokok bunga tu semua mana ada dekat situ. & disebabkan saya NAK JUGAK bunga hiasan, so saya minta pinjam dekat office HEMA, tak sangka dorg siap susun sekali. =')

masa tengah excited tak habis lagi, makanan pun sampai. ktorg ambil catering dalam campus je. senang. tak payah nak susah-susah fikir nak ambil catering luar. ktorg tempah 12 meja. 2 meja untuk VIP & Alumni, 10 meja untuk students. tapi 1 meja terpaksa buang sebab alas meja tak cukup. and yes, finally ktorg dapat alas meja. nasib baik.



menu yang dipilih? nasi tomato + ayam masak merah + sayur + tembikai + air oren/sirap. seriously nasi dia sedap gilaaa! menyesal makan sikit. kenapa saya makan sikit? nanti. tunggu next post. haha.

like i said, pada petang itu ktorg adakan rehearsal. so pada mereka-mereka yang buat persembahan pun rehearse sekali la.


ini team KKDK Evo Night'12 yang awesome. they've helped so much. masa ni masing-masing tengah tunggu balloons from Balloon Buzz sampai. nak hias dewan bagi cantik lagi.


the moment i saw Syafa dekat pintu dewan bawak balloons, i was like, "yayy! belon dah sampai!". we were all very excited. sebab tak sangka belon from Balloon Buzz Wangsa Walk ni cantik sangat! sebelum nak hias dekat atas meja, kita tangkap gambar dulu. malam nanti tak sempat dah. haha. okay, abaikan muka yang sangat sememeh sebab sangat penat. sangat sangat penat. T_T


see! cantik kan dewan? aww. i simply loveee the balloons. it was my idea untuk letak balloons ni actually. sebab saya sukakan belon & im sure ramai pun suka jugak kan? thats why i picked Balloon Buzz Wangsa Walk untuk helium balloon service. ktorg ambil 30 je. satu helium balloon RM3.00.



disebabkan ada lebih, so ktorg letak satu dekat photo booth. photo booth ni tak siap lagi by the way. thanks to Kelab Fotografi UTMIC sebab sudi nak join program ktorg. tak perlu susah payah cari photographer lagi. hihi. =D


Pengarah Program sampai lewat
ke dinner sendiri. why? 
tunggu next post.

6 comments

IEQAH said...

yeayyy tak saba nk tgokkk nana @ malam dinner tu

SofieyAzwa said...

Sorry sangat sangat Nana tak dapat dtg. U've done a great job jadi Pengarah Program. Thumbs up :)

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Woo hoo!
Pengarah Program :D

Nana S. said...

thank you :)

Sam Banjamin said...

wahh.. grand nye.. ala-ala buat di hotel gitu...

http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/entry-ringkas-tegur.html

Nana S. said...

haha. ni je yg mampu. :P