Planning a Masquerade Dinner Party (part 1)

"whenever you're down, eat something really sweet to cheer you up." - Nana. 

haha. this happens today. it worked. really. seriously.
_________________

to those who regularly read this blog, you'll probably know that i've been planning a masquerade dinner party for Kelab Kaunseling & Kerjaya, since like.. forever. haha. and oh my my, after all the hard work, pheww! finally, it was over. the dinner went well yesterday. Alhamdulillah.

so. im writing this post (and another soon to come) untuk share segala kerja, segala dugaan dan rintangan, segala pahit manis, yang kami (my team & i) hadapi. syukur sangat-sangat Allah permudahkan urusan kami. =')

first of all, sebelum apa-apa start, promosi memainkan peranan yang sangat penting, bukan? macam mana nak dapat people's attention kalau kita tak promote our event kan. so i asked AJK Multimedia & Publisiti, Azim untuk buat poster for our dinner ni. the result:


at first i was like, WHOA! colour sangat cantik. nice work. but then i realised a few mistakes dekat poster ni, which, tak perlu lah nak point out kan. and gambar perempuan tu macam tak appropriate, takut nanti ada yang offended pulak, kata kawan-kawan saya. so i asked him to edit poster ni balik.


di atas ini ialah final draft untuk our poster. Azim tunjuk saya dulu before pergi dapatkan kelulusan. hihi. bajet sungguh Pengarah Program ni. hewhewhew. & setelah diluluskan, maka bersepahlah poster ini ditampal di lift setiap blok, di papan putih buletin, di cafe, & etc.

& seperti yang dijanjikan, pada 1 & 2 Mac 2012, ktorg buka kaunter pendaftaran untuk sesiapa yang nak join dinner ni. sambutan yang diberikan menggalakkan la jugak. :)

oh ya, gambar-gambar di bawah ini ialah Invitation Card yang saya buat untuk diedarkan ke setiap bilik. tapi disebabkan kekangan masa, tak dapat nak buat. sempat design je la. haha. excited saya design tapi tak sempat nak promote. busy dengan assignments and all other stuffs.




i made 3 drafts sebab nak suruh kawan-kawan tolong pilihkan yang mana satu paling cantik. most of them pilih the last one. but, like i said, masa tak mengizinkan, so tak dapatlah nak bahagi-bahagi invitation card ni. simple je pun. kan? hihi.

thats all for part 1. 
more to come, next.

4 comments

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Akhirnya Nana dah balik!

=D

Nana S. said...

@♛ LORD ZARA 札拉 ♛ haha yayy!

Mardhiyyah Ridzuan said...

Suka 1st one!!! Mar rasa 1st one tu yang patut jadi poster. simple yet elegan. =)

Nana S. said...

@Mardhiyyah Ridzuan kan? cantik mmg cantik. tp atas beberapa faktor, tak boleh proceed. thats why ktorg tukar :)