ini cerita pasal makan

planning an event is seriously hard work! pheww. banyak betul kerja untuk dibuat. when i thought everything's okay, timbul pulak lagi satu masalah. sigh. hopefully dinner hari Khamis ni berjalan lancar InsyaAllah. >.<
_________________

dah lama tak update blog, lepas tu terus cerita pasal makanan kan? elok lah tu Nana. =.='

whatodo. sepanjang minggu ni asyik busybusy arrange dinner hari khamis depan. tema MASQUERADE! haha. okay okayy, lets not talk about the dinner. yang itu, next post. lets focus on food, now people. tengah hari tadi my family & i makan di restoran Mohd Chan cawangan Shah Alam. ini yang seronok balik rumah selalu sebab mesti dapat makan sedap. HAHA. dekat kolej dapat makan nasi lauk seketul je. jimat punya pasal. =')


actually dah banyak kali dah saya makan di Restoran Mohd Chan ni. first time makan dekat Wangsa Maju, obviously dengan kawan-kawan UTM. second was with KAM. and this is the third. first and second makan simple, so tak perlu post lah kann. haha. 



we ordered Sotong Goreng Rangup, Tomyam Large, Baby Kailan Sos Tiram, Four Season & Siakap masak apa tahh. lupa dahh. =.='



the tomyam was so so. personally saya tak berapa suka. lagi sedap tomyam mak buat. haha. but the sotong sedap. baby kailan pun not bad. :)


bila semua order sampai, penuh satu meja kot. hahah. itu belum campur dengan ikan siakap ni lagi. OMG. besar gilaa. tengok pun dah kenyang. belum start makan lagi. but, ikan ni pun, sedap lagi mak buat kat rumah. tawar je rasa. hm. 


but er.. tawar or tak sedap pun, nasi di pinggan habis jugak!


okay tak. tipu. pinggan ini super licin sebab saya bagi sebahagian nasi saya dekat Syakir. kenyang gilaa kot! banyak betul makanan. kenapa lah perut ni kecik sangat? dulu tak pun. =.='

next mission: besarkan perut.
eh. that sounds so wrong.

4 comments

Sam Banjamin said...

Shah alam seksyen berapa ye restoran ni? sam duk shah alam.. nak jugak try masakan kat sana.... macam menambat selara je...

http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/sayangggg-mak-dara.html

zul a.k.a sam banjamin
(founder of gerila penulisan kreatif)

jemout datang...

cik kiwi's said...

ok. perut dah rasa lapar. cisss. ni yang malas tengok blog ade makanan. ni..hehehe..:P

IEQAH said...

shedapnye..bila nana nk belanja ni :P

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

sedapnya. telan air liur je nih tau!