Mee Udang Mak Jah yang..

at the moment i am quite busy organizing a dinner for this coming March (baca: sini). serabut kepala otak fikir pasal tu. macam-macam kerja harus, perlu & wajib untuk dibuat. update blog harus dilupakan buat sementara waktu. Ya Allah please give me strength untuk jayakan dinner ni. Amin. =')
_________________

kawan-kawan, pernah dengar Restoran Mee Udang Mak Jah? ataupun pernah pergi? kalau pernah, tahniah! haha. Restoran Mee Udang Mak Jah ni boleh tahan famous jugak. saya pergi dekat cawangan Wangsa Maju tapi restoran ni pun ada juga di Kuala Sepetang.

and.. of course, dah nama pun Restoran Mee Udang Mak Jah, segala apa yang ada di menu restoran ni hanyalah berkonsepkan udang. see for yourself!


setelah beberapa minit contemplating on which menu to order, i picked out Mee Goreng Udang Special untuk disajikan kepada perut. RM12.00 sepinggan. and here's my order!


apa? tak nampak pun batang hidung udang dalam mee goreng di atas? itu sebab, udang-udang tersebut tersembunyi di sebalik mee. bak kata pepatah yang sudah diolah, "ada udang di sebalik mee". this one is perfect! haha okay tak lawak. sila lihat gambar di bawah, semua itu ialah udang-udang yang ada dalam mee goreng tadi. besar gedabak. ada 6 ketul sahaja semuanya. tapi serious puas la sebab memang besar-besar.


sedap ke tak mee goreng tersebut? hmm.. bagi saya lah kan, in my own personal opinion, mee goreng tu terlalu biasa. i mean, macam kita selalu goreng sendiri dekat rumah but then nak something special, add-on udang 6 ketul besar-besar dalam pinggan. berbaloi tak dengan harga? err. tak kot? entah la. yang buat mahal tu sebab udang je. the mee itself is too plain. mee goreng mamak lagi best kot.

will i come back to this restaurant? hm. tak tahu lah. maybe sebab ianya dekat dengan campus so i'll frequently datang area sekitar restoran ni. kalau kawan-kawan datang ajak makan lagi, maybe i'll go. but for me to come by myself, tak lah kot.

pagi buta update entry makanan?
pun boleh.

9 comments

missyifa94 said...

hallo si cantek ! hihi ! kita pnah pegi at Kuala Sepatang bgi kita mcm awk jga la..biasa2 aje...xde la sehot yg kita dgr puns..hehe...

Miss Amateur Cook said...

wahhhhh udang is my favorite! tapi kalau rasa dia biasa saya xnk la cube. heheh. :D

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Lapar udang.

(lari ke dapur & makan ketam)

Ha ha ha.

miss farhah said...

i thought mee kuah. hehe. rupanya mee goreng. sebab dulu i pernah makan kat rantau panjang, very marvellous ! tp yg tu mi udang banjir. hehe. so, ada kuah :)

Nana S. said...

@missyifa94 kan? biasa2 je. takdelah meletup2 mcm org dok ckp tu. haha

Nana S. said...

@Miss Amateur Cook mee kuah pun ada yang. ni i order mee goreng. cuba lah, mana tw u suka ke. sbb tastebud org lain2 kn :)

Nana S. said...

@♛ LORD ZARA 札拉 ♛ aha takda kaitan! xD

Nana S. said...

@miss farhah mee kuah pun ada farhah. tp tu menu lain. haha. okayy ;)

the puffy clouds said...
This comment has been removed by the author.