Holiday, Day 5 - London 2012

antara pelakon Louis Koo atau Daniel Wu, mana satu pilihan hati anda? tak teringin ke nak jumpa dorg yang tengah famous dengan movie "Don't Go Breaking My Heart"? kalau nak, ini lah peluang anda untuk ke Hong Kong sekarang jugak! cepat, klik SINI laju-laju. =D
_________________

hari hari di Paris sudahpun berakhir. kalau nak baca, boleh tekan sinisinisini, &  sini. jadi, Day 5, bermula lah pula penjelajahan ktorg ke London! thank you abang for this picture. eventually, you're not in it. haha.


this is the view of Gare du Nord, Paris. ktorg bertolak ke London dalam lebih kurang, 11 pagi if tak silap.


and of course, dekat Gare du Nord ada train je lah kann. haha. ktorg naik Eurostar. gila awesome train ni. & orang ramai gila kot! 


honestly, saya tak pernah naik train macam ni. i mean, kalau takat KTM ke, LRT ke, whateverr lah. but this time, rasa macam dalam movie pulak. HAHA. time ni saya bayangkan movie Mr. Bean Holiday. tapi Mr. Bean difilemkan di Gare de Lyon, saya ini di Gare du Nord. but its still very much the same thing. haha. =P


ktorg dapat tiket Platform 1. so memang hujung train lahh. jauh betul kena jalan. train ni panjang gila! haha. but once dah ada dekat dalam train, wahhhh best. this is Syakir by the way. yes, my youngest brother. eventhough he's the youngest, there's absolutely no reason for me untuk mengalah dengan dia dalam bab bertikam lidah.

"adik, kakak nak duduk tepi tingkap. YES!! kakak cakap dulu." (muka bangga)
"adik nak duduk tepi tingkap jugak." 
"ahhh takde! kakak nak duduk tepi tingkap. kakak dah cakap dulu. HAHAHA"
"mana bolehh. adik nak duduk tepi tingkap jugak. kakak ni tak aci lah."

and.. we end up fighting over 'siapa nak duduk tepi tingkap dulu?'. HAHA. that's the reason why i love him the most. dia layannn je each time i ramble over something stupid. saje-saje nak bergaduh dengan dia. but, in the end, the both of us dapat duduk tepi tingkap. senyap lah dua-dua. haha. =')


the journey from Paris to London took about 2 and a half hours. serious tertidur kot. mula-mula tu gigih jugak la tak nak tidur sebab kononnya nak enjoy the view, tapi tak tahan sebab lama sangatt. tak sempat nak tengok tunnel bawah laut sebelum sampai ke London tu. haha. abah ada kejut, tapi bukak mata separuh, lepas tu tidur balik. HEH. =D


we're in London already! yayyyy!


this was our lunch at London Airport. a tuna sandwich & a cup of hot chocolate. the sandwich? OMG. i call it, "banyak gila ulam". HAHA. sedap memang sedap, tapi roti keras gila kott. patah gigi kunyah. 


selesai makan, off we go to King Henry's Road untuk ke apartment yang dah dibooking. but sadly, abah tak ada contact number owner apartment tu. like, WTH? hmpfh. whatever. so, tugas saya, mak & Syakir ialah menjaga beg. sementara yang lain cari information pasal apartment yang dah dibooking tu. talk about last minute planning. haih. =.='


while waiting, burung-burung pigeon ni lah yang menjadi peneman setia. terhibur kot tengok telatah dorg. dah la gemuk! haha. tiba-tiba saya teringat dalam beg ada bekal roti 4 keping. so, saya tabur dekat burung-burung ni & makin banyak yang datang! aww seronoknya tengok. hihi. hilang sikit rasa bosan + kesejukan dibiarkan di tengah jalan.


boleh kata lama jugak la ktorg terbiar di luar kena jaga beg-beg semua. kaki and tangan and badan saya pun makin lama makin kebas sebab terlalu sejuk. time tu rasa macam, baju yang dah sedia pakai 4 lapis tu pun tak cukup tebal lagi. nasib baiklah lepas tu abah dah datang. saya jalan paling laju sekali sebab geram + sejuk.


ini view di dalam apartment ktorg. fully furnished and sangat comfortable. 







apartment ni ada 2 bilik, 2 toilet, 1 dapur, 1 hall. saya berangan nak decorate rumah sendiri macam ni nanti. tapi lepas tu mak kata, "kalau anak 2 tak apa lah. kalau anak ramai mana nak muat." erk? baiklah. no comment daripada pihak saya & KAM. haha.

Day 6 jumpa artis kacak!

9 comments

Natasya Naslin said...

hye gorgeous =p tjumpe blog ni while BW sambil mnum milo =p

waaa...waaaaa...& waaaa....
rasa mcm nak join jek >_<"
hhuhu..

laila ariff said...

omg! so lucky! I always wanted to go to London!
was it difficult finding halal food there? I had that trouble when I was in perth!

Nana S. said...

natasya: heyy :) oh haha thankss.

Laila: nahh, its not really that difficult. or tak pun, mkn fish & chip je.

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Masa terbiar tu yang dapat call eh?

XD

zulhilmi tempoyak said...

sriusly tringin nk pg...

can u list down all the places that we can eat if we go there.

sje je.. hopefully 1 day i can be there... heee

Nana S. said...

kak zara: haha yeahhh

zulhilmi: list down? haha i'll try my best. but mostly pun dkt london ktorg masak sndri. :)

wawa abdullah said...

seriously ur pics awesome!! buat i jelez.. hehhe myb next tym london become my next trip.. :)

Nana S. said...

thanks ;)
haha yeah u should do that! =D

Miss A said...

London is amazing! I can't wait to go back again!

http://theclosettravelblogger.blogspot.com/