Holiday, Day 2 - Rue de Lourmel, Paris

saya dengar-dengar cerita nanti akan ada tambahan ahli keluarga baru tak lama lagi. tak sabar nak tengok rupa mereka yang comel tiut tiut tu! yayyy.
_________________

the beginning of Day 2 started quite interesting, i tell you. turun je dari plane, shruu.. shruu.. angin sejuk gilaaa! orang lain semua dah pakai their jackets, their coats, their sweater. tapi saya? bajet gila. bila abah tanya:

"kenapa kakak tak pakai jaket?"
"saje nak rasa angin dia macam mana."

ecewahhh! dush dush dush. sila lempang laju-laju. haha. biasalah, orang Malaysia baru first time datang Paris. noob gila. sila rujuk gambar di bawah and observe. 


they all had their jackets on! saya still dengan baju mula-mula datang, di entry INI.


but not for long. the weather was extremely cold, it made me surrender. terus cepat-cepat pakai jacket & tukar kasut boot. the one i was wearing was for our trip in Dubai nanti. takkan nak pakai boot pulak kat tempat panas kann. haha. the picture below was taken at Terminal 3, Charles De Gaulle Airport.


tadaaa! this is the jacket that i've chosen after tons and tons of hours spent for shopping. its by Zara. mine is the cheapest anyway berbanding mak, abah, Syakir & Syafirul. im such a good girl. who wants to take me out for shopping?! saya tak pilih mahal-mahal punn. haha. =D


di bawah ini pula view daripada balcony apartment yg ktorg duduk di jalan Rue de Lourmel. only a few blocks away from Eiffel Tower. seriously sangat dekat! esoknya (Day 3) ktorg berjalan kaki je pergi Eiffel Tower. =')


Day 1 & 2 memang bosan gila. sebab tak ada pergi mana-mana. there was nothing for us (my brothers & i) to do sebab mak & abah dok sibuk pasal abang. terpaksa ulang-alik ke airport sebab dia ditahan di sana atas sebab tak tunjuk bukti kukuh bahawa dia datang ke Paris dari Moscow untuk vacation. ITS A LONGGGG STORY. malas nak cerita. & disebabkan itu, ktorg asyik duduk dalam bilik apartment je. but Day 3 bermulanya episod saya jelajah Paris. first stop: Eiffel Tower! =D

tak sabar nak buat korg 
jeles dengan Eiffel Tower. hihi.

4 comments

aya said...

erk. dah cukup jeles pon nana -.-''

Nana S. said...

nak lagi nak lagiii! haha

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Gigih betul tak nak pakai coat eh awal2?

XD

Nana S. said...

saje :P