Holiday, Day 1 - Malaysia to Abu Dhabi

sekarang saya masih jet lag. help. waktu tidur still berterabur lagi. setiap malam tak boleh tidur tapi bila waktu siang, mengantuk. jadi kelawar pulak dah. T_T
_________________

ehem. finally, im writing about our trip. haha. okay, jumlah hari yang ktorg pergi ialah 10. so i'll write starting from Day 1 up till 10. so for now, Day 1. it was the day when i was the most tired sebab jadi driver ke hulu ke hilir. plus, rushing kemas barang. & at the same time gigih nak update blog (baca entry INI).


note that, beg polka dot pink di atas telah ditaja oleh Fafa kepada saya. HAHA! kena sebut sponsor, kalau tak kena saman. bwekk. haha. =P oh, and yang di dalam bag SUB + Converse tu ialah our down jackets. di sana winter, so kena bawa as hand luggage la. nak pakai siap-siap? MEMANG TAK. orang pandang pelik je dekat KLIA nanti. hahaha. okay so, setelah siap packing segala apa yang patut, off we go to KLIA! 


muka masing-masing haruslah excited ye. nak masuk pintu kastam pun harus senyum supaya tidak disyaki berniat jahat. contoh terbaik? di bawah ni pun bolehhh. haha.


excited terlebih. ehem. time flight ktorg dipanggil, it was around 8.30pm kot if tak silap. masa di rumah lagi, i've told my family that dalam flight, any form of liquids tak boleh dibawa masuk. so air mineral yang dorg bawa dari rumah tu memang tak lepas la. haha. botol kosong tak apa. air tak boleh. dan dan tu jugak dorg habiskan depan tong sampah. lepas tu botol pun buang sekali. =.='


oh ya! in case you're wondering, no ktorg tak naik MAS Airlines. kenapa? i dont know. abah chose Etihad Airways instead. tapi seriously, Etihad best! 


bukti? see tanda 'bagus' dari Syakir. he was so excited bila ada dalam plane Etihad Airways. haha. 


again, what made Etihad lebih lebih awesome lagi ialah their foods! gila tempting macam nak order semua. but instead i picked these for dinner and breakfast:



seriously sangat sedap! and of course, sambil makan haruslah tengok movie kann. haha. i watched Puss In Boots & I Don't Know How She Does It. lepas tu tidur tak hengat donia.


tadaaa! dah sampai airport di Abu Dhabi. haha. ktorg transit di sini. so sempat la jugak jengah sekeliling. airport dia kecik je kalau nak banding dengan KLIA yang awesome. haha! =P okay so thats all for Day 1. nanti sambung lagi dari Abu Dhabi Airport on Day 2 post.

malas pakai make up + contact lens
 sebab nak tidur senang.

3 comments

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Semangat ni. Wee hoo!

:)

Cepat update lagi 9 hari.

Btw, Abu Dhabi memang kecik sikit. DUlu transit dan tidur dekat sana. Quite ok la dia punya kawasan, but still, can't beat Bahrain or Dubai. XD

lionteen said...

bestnyeee.. jeles hokey. hehe

Nana S. said...

haha. oh! >.<