bahagia meraikan hari bahagia

i am currently depressed. sebab cuti semester is about to end soon. only a few more days to go, sebelum kena daftar masuk ke UTM, KL semula. haih. kenapa masa cepat sangat berlalu? or was i too slow? haha. anyway, click THIS!
_________________

tengah buat cabutan bertuah ni untuk pilih warna mana yang berkenan di hati:


and.. i picked out green! haha. okay, tulisan amat sangatlah buruk sebab tulis berdiri + panas gila + nervous. perlu ke nervous nak tulis ucapan kat kertas? perlu. sebab ada seseorang di sebelah sedang memerhati. tett. 


"CONGRATS KAK AYUN! semoga berbahagia hingga akhir hayat."
                                                                                                               Nana & Khairil

yep, semalam saya attend walimatul urus Kak Ayun di Nilai. puas ktorg cari rumah kott. tapi gigih cuba jugak. sampai juga akhirnya. mesti korg kenal Kak Ayun yang famous dengan blogshop dia, Ayunar tu. inilah wajah Kak Ayun yang sangat berseri-seri di majlis perkahwinannya. =')


cantik kann Kak Ayun? aww. comel sangat. suka tengok. saya tumpang bahagia untuk akak & suami! oh by the way, nak tengok pelamin dorg yang super comel? tadaa..!


cute sangat kannn. combination colour pink + mustard yellow. and pengantin pakai warna biru + pink. serious suka! macam candy. =D di bawah ini pula gambar-gambar yang saya tangkap di sekitar majlis ni. oh by the way, the food were really nice. En KAM pun setuju. hihi.







masa ktorg sampai, Kak Ayun tengah bersanding di pelamin. so takpelah, makan dulu. ktorg selesai makan je, alamak Kak Ayun pulak tengah makan. baru ingat nak ambil gambar berdiri, dapat tengok baju Kak Ayun yang serious lawa tu, tapi tak apa lah. tak nak kacau raja & ratu sehari ni tengah makan. TQ abg photog yang baik hati tolong ambilkan gambar ktorg! hihi =D


untuk doorgift pula, mereka bagi telur pindang & tupperware yang di dalamnya ada gula-gula. bila sampai rumah, mak saya suka betul dengan doorgift tu. because dia suka telur pindang & tupperware tu boleh simpan. haha. oh, and kad undangan yang Kak Ayun hantar ke rumah ni, saya nak simpan InsyaAllah sebab comel gila. & sebab di dalamnya ada tulis:

"Dengan segala hormatnya menjemput
Syazana & Pasangan
ke majlis perkahwinan puteri kami"

haha! sukaaa. =D InsyaAllah nanti Syazana & suami pulak. eh? tettt! haha. >.<


sebelum ktorg ke majlis Kak Ayun, ktorg attend lagi satu wedding di PJ. tapi yang ini ialah abang Fafa punya. Fafa ialah kawan sekelas saya di UTM. memang wajib kena datang lahh. haha. tapi sadly, tak sempat nak jumpa pengantin sebab ktorg rushing nak kejar masa untuk ke Nilai. 


pelamin yang simple tapi menarik. suka. oh and guess what? di majlis ini pun, tema warna yang dipilih pun lebih kurang macam Kak Ayun juga. cuma yang ini biru + purple. Kak Ayun biru + pink. blue is the new black eh now? 



i had tons of fun attend majlis perkahwinan, tak kiralah sama ada kawan-kawan, saudara-mara, jiran tetangga or whoever punya pun lah. because setiap majlis konsepnya berbeza & the emotions yang ada di setiap majlis itu juga berbeza. saya suka perhatikan emotions from those yang close to the bride & groom. ragam manusia kan, macam-macam ada! thats why its always fun to watch. =)

we talked about weddings.
if you know what i mean.

5 comments

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Lately pergi wedding sebab jadi food taster. Ha ha ha. Dan yes, pergi seorang diri ataupun jadi peneman someone is a good thing, sebab ada 2 tekak yang berbeza.

Plus, door gift pun diperhatikan dan dihargai sangat2. Setakat bulan Feb, doorgift terbaik adalah 3 ketul Big Apple punya donut. Rasa awesome gila XD

Nana S. said...

best gila donut big apple 3 ketul :O

mameramni said...

pink biru putih?...alahai..comel la pulak...mcm cupcakes..

Miss Amateur Cook said...

wahhh same U ngn mak kite la. nana amek cos ape. mane tahu mak kite ada ajar nana ke. hehe.

Nana S. said...

mameramni: comel gilaa ;)

miss amateur cook: course SAW :D