ada apa dengan 16 Februari?

two more days to go sebelum berakhirnya cuti final semester kali ini. oh no! im still not ready to go back there. boringgg lah. hm.. kawan-kawan, walaupun saya rindukan anda semua, tapi tak nak balik boleh? haha. tett. =P
__________________

February 16th, 2012. pada orang lain mungkin tarikh itu tidak mendatangkan apa-apa maksud atau makna. tetapi tidak bagi En. KAM, sebab itu hari jadi dia. & as for me, of course la terasa jugak tempiasnya kan. haha. he expected something special, something unusual daripada biasa. kalau selalu ke Sunway Pyramid or OU or whatever, kali ini katanya nak ke tempat yang lain pula. tapi saya cakap saya tetap nak ke Sunway Pyramid! tak kira. 

kenapa? sebab nak pergi MPH. nak tengok buku. best apa masuk kedai buku. seronok! =D


and walaupun ini hari jadi KAM, ia tetap tidak menghalang saya untuk pergi window shopping baju-baju lawa di kedai. tetap tidak menghalang. walaupun ada la jugak rasa bersalah sebab birthday dia, tapi still, nak jugak. si dia pula, ikuttt je. anyonyonyoo!


 bila tiba time dinner, nampak The Garden Cafe macam lawa. "why not kita try?", i asked him. and he agreed. the both of us tak pernah makan di sini lagi, so we thought, why not. its his birthday after all. 


sebelum masuk ke dalam, kita bergambar di luar dulu sebab arch ini sangatttlah cantik. macam tema perkahwinan dalam taman pulak tiba-tiba. haha. terima kasih pekerja di Garden Cafe tolong ambilkan gambar ini! =)


and we ordered Penne Arabiatta + Iced Peach Tea and Iced Lemon Tea + Claypot Fried Loh See Fun. for me, the Penne Arabiatta tu tak ada lah sedap mana. nama je nak gempak, tapi bila makan macam tak ada rasa pun ada. his claypot loh see fun tu, i tried one bite lepas tu rasa macam, hm entah, it tasted.. weird. tak tahu macam mana nak cakap. maybe sebab saya tak pernah makan kot. but he said sedap. donno lahh.


here we are, enjoying our dinner dengan angin sepoi-sepoi bahasa & berlatarbelakangkan view of Sunway Lagoon. cantik, but sadly tak boleh nampak in this picture. thanks to the photographer. haha.


while i was talking to him, a waiter pass by us and i immediately gave him 'the nod'. KAM ada tanya, "kenapa tiba-tiba you angguk?". mampus apa nak jawab ni? haha. little did he know, that when we were eating, ada salah seorang pekerja di Garden Cafe ni datang buat suprise dari belakang bawak chocolate cake Happy Birthday! 


he was suprised, DEFINITELY! haha. the look on his face: priceless. tak terkata apa. KAM kata dia tak sangka sangat. "no wonder la you want to eat here?!", he said. but thats not it. ada lagi. i pulled out a small box with a blue ribbon on it from my purse. "here's your present from me", i said. 


lagii lah tak terkata apa dia tu. dia kata dia betul-betul tak sangka. well, duhh. its a suprise remember? haha. tak jadi suprise lah kalau dah tahu. kan? haha. i could see on his face, expression semuanya bercampur-baur. excited, happy, terharu, even macam nak menangis pun ada. comel gila. haha. 


he told me to tell him everything from A to Z when, why and how did i do this? eh dah kata suprise. mesti lah kena rahsia. haha. rasa lega sangat sebab dia suka kek tu and the present sekali. fuh! nasib baik. pening kepala kot. 


again, gambar di bawah diambil oleh pekerja Garden Cafe. KAM told me, bila ktorg tengah tangkap gambar ni, dekat meja sebelah ada mat saleh perempuan 2 orang. dia dengar dorg cakap, "aww.." haha. saya tahu saya sweet! hihik =P


when it was time to go home, saya teringin sangat nak tangkap gambar di piano ni tapi malangnya ada orang tengah main. but then, tengok-tengok EH! dia pulak yang offer nak tangkapkan gambar ktorg. cool! laju je lah duduk. haha. antara banyak-banyak gambar, ktorg paling suka yang ini. semua pekerja Garden Cafe memang suka tolong ambilkan gambar customer kan? haha. =')


and as for me, i went home as a happy girl. happy because dapat happykan orang lain. especially on their birthday pulak kan. it really means a lot. walaupun nampak simple but it took a lot of hard work. berapa hari entah plan benda alah ni senyap-senyap. plus, nak berlakon tu yang paling payah sekali! haha.


saya ingin ucapkan jutaan terima kasih kepada pekerja-pekerja Garden Cafe yang sangat sporting, mak & abah sebab bagi permission dulu in the first place & the others yang terlibat secara langsung atau tidak langsung. haha. bajet award ceremony lah sekarang kan? tett.

memories that will remain forever.
InsyaAllah.

10 comments

Urzain Hussain said...

wahhh..seronok betul tgok..
sepadan lah berdua..hehehe~

khairulaziezy said...

pergh rambut kyrel!!

starzieti said...

Wah, sweetnye ! ur bf sangat beruntung dapat gf mcm awak kan. :)

razzuantosop said...

you're a lucky girl he's a lucky guy.
gambar kat piano tu sweet habis. :)

shark said...

romantik yg amat:)

h.a.n said...

serious ini sweet

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Ok, sweet gila.
Kalau kak, mungkin dah nangis terharu. Kalau akak ni KAM la tapi. Hahaha.

happy birthday pada KAM, tak kira even tho dah wish kat FB dia, kat sini nak wish juga.

Nana S. said...

aww. thank you kawan-kawan >.<

IEQAH said...

so sweetlaa nana tite ni :)

happy belated besday k

Nana S. said...

@IEQAH haha. takde lahhh >.<