Ombak Rindu kelakar.

by 12 midnight malam ini (15 Disember 2011), i'll end JAC Contest. if penyertaan still less than 20, saya cancel ye. rules are rules. :)
_________________

so since i've read the novel Ombak Rindu by Fauziah Ashari, & berdasarkan video trailer ni, 


what i expected was:
OMG! must. go. watch. right. now. must. go. watch. right. nowwww! 

and berdasarkan review daripada para bloggers lain, newspapers, friends and etc,

what i feel was:
OMG! bestnya cerita ni. must. go. watch. right. nowwww!


BUT..
indah khabar daripada rupa.

bila dah ada dalam panggung wayang, seriously, RM9.00 terbang melayang macam tu je. memang saya tengok lambat dari orang lain but, the movie was not as i expected. i read here and there, semua orang menangis bila keluar wayang. like, whaaaattt?! seriously, cerita tu sangat kelakar. i repeat, sangat kelakar. my friends said the same thing jugak. we were laughing our ass off. sampai keluar air mata sebab we laughed so hard. =.='

not only us tahu? tapi satu panggung pun gelak jugak. bukan nak kata tidak sensitf, tidak. saya boleh menangis senang je, tapi bila tengok movie ni, i dont see why orang nak menangis bagai nak rak macam yang digembar-gemburkan sebelum ini. tak sedih langsung. or maybe, orang yang tengok tu, tak baca novel kot? sebab memang ada a few scene yang saya fikir, mungkin pengarah terlepas pandang kot. entah lah. tapi, satu je nak cakap. bila dah baca novel, and tengok movie: hampa. fullstop. oh and rasanya Lisa Surihani tak payah lah nak jerit-jerit sangat kot?

sebab tu bosan tengok filem 
Melayu dekat panggung.

13 comments

Cik Gee said...

saya sependapat dan bersetuju dgn anda.. hehe..

lagi 1 saya rasa, org yg x bace novel ni feel dorg len sikit. since kita bace novel, so persepsi kite pon lain dari dorang. tu pasal lah kita x menangis, manakala org lain pulak... fail.... ish3..

len kali x payah la wat filem dari novel. jauh panggang dari api.

h A n Y S said...

heeeeeeyyyyy! view kita samaaa! high five siketttttt! haha

Nana S. said...

kannn? haha. gila tak patut buat movie lah kalau macam ni jadinya. =.='

rybe said...

lisa surihani mmg cenggitu. kdg2 mcm overacting. *mmg xsuke sgt lakonan die actually. :D

Kidichi said...

Atas permintaan kawan, aku pun tengok la. Tapi tak nangis pun. Ketawa pun tak. Macam tak de perasaan je tengok

HyRoSSa aNniE said...

samela kite...tgk ngan membe pon kitorg gelak2...hehehe...

tak cukup feel sbb laju sgt citenye n takde la tacing sgt kann...

Mr. J said...

Kejantanan aku terus menjadi kejiwangan selepas tengok... salam kenal.

Mr J
www.pengeRindu.com

Luvoneknee said...

Akhirnya! ada gak orang yg berpendapat sama mcm sya....^^, sya gelak bila org menangis tgok citer nie..haha..

h.a.n said...

seriously cerita tu tah pape ,maybe i'm not a type yang suka tengok cerita melayu kat wayang , tapi this time , memang kelakar , semua scene terasa nak gelak ! tak ada feel nak nangis pon , cinta and sepi much more better , we can get some knowledge about love , but this movie ? speechless , awak rugi rm9 ? saya rugi rm 11 , temankan mak , oleh kerana tidak mahu jadi anak derhaka :p hehehhehe , btw nice blog :)

rarizzar said...

tak baca novel, tp nak sgt tgk movie ni sbb orang kata best sgt?.. dah tgk mmg rasa hampa laa.. byk scene yg nyampah.. hanyut kan perasan je lebih, watak mintak kesian, mintak penampo pun ada. tp saya suka waak Mila tu.. ye dia over tp at least dia ada impian dan kejar impian dia smpai dapat!.. btw tak tahu kenapa crowd gelak jer tgk citer nieh??... kita pun gelak jugak pd hal bkn citer kelakar kan

someone.banana said...

camtu pulak..
nasib bek xg tgk ag..he2

DotA.orG.Uk

IEQAH said...

yess dear..ieqah pn byk gelak..dlm sedih de klaka..haha..dhla masa ieqah p tgok tu dlm mood sedih tp leh gelak..ieqah sedih pn time aoran ngis jee

Nana S. said...

haha! thanks guys! tak sangka ramai yang sependapat xD