the girl next door,

won third place lagi dalam contest. (baca: Hari Ditunggu Telah Pun Tiba) tapi kali ini untuk Contest Si Kecil Itu Saya by Aima & Aimi. thank you girls. :) 
_________________

geram takk tengok bunga ros seketul seketul macam ni? geram takkk?! OMG. rasa macam nak bawak lari satu pasu. =D untuk wedding kali ini, i simply LOVE the decorations. why? keep on reading and you'll know why. and p/s, tema kali ini ialah garden wedding.


bunga ini sebenarnya, ialah deco pada pelamin majlis walimatulurus jiran saya yang telah berlangsung semalam. i called her Kak Long. dari kecik sampai sekarang tak pernah berubah panggilan tu. tak tahu kenapa. haha. this below, is the picture of the oh-so-beautiful bride and her husband. :) by the way, grey is the new black, ey? ramai betul yang guna colour grey sekarang ni.


the food sangat sedap, seriously. oh and, walaupun sekarang tengah selesema & soar throat, tapi pantang nampak air macam sedap sikit je, terus nak minum walaupun batuk uhuk uhuk uhukk.. telan jugakk. lepas tu rasa bersalah. sigh. =.='


look. dorg ada Guest Book section. i wrote down something juga. sebab tangan dah gatal sangat. walaupun pada mulanya just nak tangkap gambar the whole meja je. haha. biaaaaarr. itu kan doa. =P


on the other side, ada Candy Section. serious comel gilaaaaa! i was immediately in love with this idea. terus rasa macam nak suruh mak buat ini untuk my birthday party. bukan wedding okay? haha. ceh. dah besar gajah pun nak ada birthday party. tett!



would you please look at the cake, people? look at the gorgeous cake! yummmmaayyyh! tapi for me, kek fondant macam ni, "nice to see, nice to hold, once its inside your belly, you will hurl." warning: excessive amount of fondant. tapi biasalah, wedding kan. mana taknya. if bukan wedding pun, fondant is like a must dah in baking.


and this, down here is my most favourite decoration for this wedding. serious comel. you will see a lot of this thing sepanjang jalan nak pergi ke pelamin. great idea, really. cantik!


and this, is the pelamin! berlatarbelakangkan Tasik Shah Alam. i bet all of you can guess by now, the colour theme for this wedding. yeahh, you've guessed it! purple. cantik kan? aww. i love it. :) and right on the left and right, you can see the flowers i put in the first photo above.


of course, sebelum pulang, haruslah ada gambar kenangan di wedding ini kann. thats me in purple. together with my cousin, Nuris, my mom as the 'penyambut tetamu', and also my cousin, Kak Ifa. tengok arch di belakang ktorg, dibuat dengan ranting kayu je. haha. lepas ni boleh kutip ranting kayu tepi jalan! =P



door gift? kipas, surah yassin & tasbih. senang-senang dorg dapat pahala bila orang baca & guna benda ni kan?

i have to start planning
 my own wedding.
eh?

8 comments

miss farhah said...

sekarang ni mmg trending taw candy corner tu. or some ppl call it candy bar. hee. i pun suka gilaaaaa benda alah tu. nnt nak buat jugak utk birthday party family. hee. nak letak colorful macarons & apam comel. haha.

Nana S. said...

yeahh i knoww. byk sgt da skrg. semua pun nak buat idea sama. haha. ;)

faiz said...

nice blog!, follow blog saya ni pulak jomwayangku.blogspot.com

Nana S. said...

tq.

Magic Chic said...

nice candy bar concept...buat yg kalerful mmg nmpk ceria gitu~

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Woo hoo!
Comel amat ni.

I heart grey! sebab dia combination 2 favorite colors XD

Nana S. said...

cute kan? :)

Anonymous said...

Hi all visitors) who becomes the champion of England's football?
[url=http://medsonlinenoprescription.net/category/birth-control-pills]buy birth control pills online[/url]