berturut-turut di KLCC,

yayyy! Syafirul dah balik, semalam. tahniah sebab dah habis SPM & secara tidak langsung, dah tak jadi budak sekolah lah awak ye, adik? haha. nanti InsyaAllah bila-bila kita pergi beronggeng bersama FL ye. ;)
_________________

OHMYGOSH! blog, rinduu. haha. >.<

okay, walaupun event ni dah habis berkurun lamanya, saya still nak post jugak entry berkaitan event tu. event apa ni? alaa. yang saya cerita dekat SINI haritu. 2nd IWA Development Congress & Exhibition. 


event ini telah diadakan di KLCC & berlangsung selama 4 hari, bermula 21 hingga 24 November 2011. our Water Treament lecturer, Dr. Shree telah mintak 5 orang volunteer untuk help out kerja-kerja di KLCC ni. & saya pulak, jenis yang suuuka nak libatkan diri dengan event-event macam ni. ye lah, kita dapat mingle dengan orang-orang yang sudah berkerjaya kott. dapat tengok cara dorg bawa diri, cara dorg buat kerja & everything lah. so, dapat belajar sedikit sebanyak kan? :)


pada hari pertama, ktorg telah diberitahu oleh Daniel Chong, ketua kepada segala kerja-kerja dekat situ, bahawa ktorg ditugaskan di Session Rooms. di atas ni gambar tempat ktorg bertugas lah. ktorg tu i mean, myself, Fafa & Emel. i was assigned in room 302 & 303. bilik paling besar antara semua. & bertugas di bawah arahan Daniel. Emel di bilik 306 bersama Nelson. Fafa pulak, bilik 305 bersama Ms. KAM. cis. mula-mula marah jugak. kenapa Fafa dapat Ms. KAM? haha. tapi nasib baikk Daniel ni lagi sporting & awesome dari Ms. KAM Fafa tu. fuh! 


beginilah keadaan Session Room sebelum delegates semua datang. tenang & kosonggg je. tapi, once dorg dah masuk...


WHOA! fullhouse okayy? haha. delegates semua ni datang dari serata dunia. cakap je negara mana nak? haha. && nak buat headcount pun sampai juling mata sebab ramai sangat. nasib baik Daniel yang awesome tu pun tolong jugak. hihik. oh, di bawah ini pula, di Session Room yang lain. dorg tengah buat discussion. ada banyak segment actually dalam setiap Session Room. terpulang pada jadual lah. saya suka tengok cara dorg sampaikan presentation dorg. sangat yakin & lantang. saya telah perhati setiap cara & gaya dorg & guess what? masa presentation English di kelas haritu, saya dapat 'very good' daripada lecturer. wahh. nanges jap. =')


oh! apa actually kerja ktorg semua di sana? jaga masa & buat headcount je. very simple. or just tolong-tolong kalau our Person In Charge perlukan extra hand. di bawah ialah gambar semasa saya kena jalankan tugas sebagai Timekeeper. naik turun naik turun tangan sebab angkat sign "5 Minutes Left" and "Time's Up".


the best part conference ni nak tahu apa? THE FOOOOOOOD! haha. memang makan tak hengat dunia lah kann. free kot. mana taknya. wuhaha. tak kira lah morning coffee ke, lunch break or coffee break, semua ktorg makan berpinggan-pinggan. sedaaap! 




my favorite!


roti yang disediakan pun sedap gila sampai rasa nak angkut satu bakul tu bawak balik. haha. sedaaap lah. sampai bila tulis ni pun, tiba-tiba rasa nak makan balik roti ni. :D



eh lupa pulak nak mention, Aizat & Izzudin pun ada join juga sekali. semua naik kereta FL kesayangan saya. tambang parking ditanggung oleh Dr. Shree, soo bereslah. haha. thank you Dr. Shree! nanti ada masa kita join lagi event yang lain pulak. semua itu pengalaman yang tak dapat dijual beli. :)


bila dah ada dekat KLCC mestilah
jalan-jalan juga kann? haha. :P

3 comments

Ieqa Swetluv said...

wahhh makanan dia memang menggoda lah.huk2 ^_^

Lynn said...

wahhh...makanan yang sedappp...=)

hafrawiey ozakawa said...

cehhh..jln2 smbil kje ar nnh??