a sweet responsibility, never an opportunity.

sesuatu yang baru akan muncul di Blog Nana dalam sehari dua ni. woohoo! sangat tak sabaaaar. nak tahu apa dia? tungguu lah. tapi serious commmell. hihik. =D
__________________

apa perasaan anda bila dapat lihat senyuman pada wajah orang lain? i mean, kita dapat buat orang tu gembira, dapat buat orang itu bahagia. tak kisah lah sama ada orang tersebut orang tersayang, ibu bapa, kawan, mahupun lawan. he/she tersenyum disebabkan kita. apa anda rasa? terharu kan? aww. thats what happened to me today. =')

saya sangat bahagia hari ini kerana dapat buat mak tersenyum gembira. semalam merupakan hari lahir beliau. yang ke berapa tu.. err dirahsiakan lah. haha. niat di hati memang mahu buat suprise untuk mak. tapi, still buntu tak tahu nak buat apa. nak beli kek, tak nak besar sangat. kecik-kecik je sudah lah. siapa yang nak makan nanti. dahh membazir. so fikir punya fikir, i found this:


jujur, sebelum ni saya tak pernah tahu kewujudan One Apple ni. tadi siang baru tahu. so, try lah masuk. wahh. cantik-cantik & comel-comel semua cupcakes yang dorg jual. && nampak sangat yummayyyyhh! *drools*


harga pun not bad jugak lah. tak boleh tulis dekat sini. nanti mak baca dia tahu lah harga berapa kann.  hadiah, mana boleh bagitahu berapa ringgit. haha. so, lepas dah angkut semua yang berkenan di hati, bawa pulang ke rumah, buat suprise dekat mak. light up a few candles & sang her a birthday song. 


aww. the look on her face: PRICELESS. =') suka sangat dapat buat orang gembira. haha. selepas dah bagi cupcakes 8 ketul ni, saya bagi hadiah pulak. tak tahu nak pilih apa untuk mak, so i bought her 2 lipsticks. juling mata pilih warna apa tadi. haha. itu pun, tiba-tiba terfikir nak bagi lipstick. coz items yang lain semua pernah bagi dah. && bila saya bagi lipstick, lagi happy muka mak. terus kena cium kiri kanan. double aww. hehe.


i am so glad i made her happy. 20 Oktober hanya datang sekali dalam setahun. walaupun suprise ini sehari lewat, tapi still, its the thought that counts kan? to my dearest mother, i love you very very much. thank you for being the awesome you. you're my best friend in the whole wide world. =')

oh. tadi juga jumpa Ilah. roommate masa di matrik kedah dulu. wargh rinduu! time ni pun priceless juga. excited kemain. lama tak jumpa kan. haha. Ilah, you were awesome lahh! still tak berubah dari dulu. ada masa kita jumpa lagi okayy.

p/s: by the way, cupcakes One Apple sangat sedap, boleh beli lagi. haha. 


"if you can't do great things, 
do small things in a great way"
- Napoleon Hill.

3 comments

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

EH, birthday Auntie?
Homaiii!

Kirim salam dia.
:')

Nana S. said...
This comment has been removed by the author.
Nana S. said...

haha okayy ;D