Australia, Day 5 - Koalas & Kangaroos!

10 minit yang lalu. mood: tak semangat. kemas barang-barang masuk dalam beg nak balik campus. 10 saat yang lepas. mood: WOOHOOO! kelas cancel! selongkar terus barang dalam beg tadi. balik esok. heh. 
_________________

Hari Kelima di Australia. October 6th, 2011.

sepanjang berada di Australia selama seminggu, hari ke-5 lah hari yang paling awesome sekali. sebab hari ini, ktorg semua pergi enjoy sakan di DREAMWORLD!! okay, i wasn't that excited. coz i've been here before, but hey, kali ini lain sebab pergi dengan kawan-kawan. =')



awal-awal pagi lagi ktorg dah tercongok depan pintu Dreamworld sebab nak beratur beli tiket. ktorg tak sempat nak tempah awal because semua sibuk busy shopping dalam entry yang lepas (read: Australia, Day 4). haha. kalau ikut time Malaysia, time ni pukul 6-7 pagi. bayangkanlah ktorg bangun pukul berapa if ikut waktu Malaysia. haha.


around 10-11am macam tu, lepas dah beli tiket, dengan penuh keriangan, ktorg semua pun masuk ke dalam Dreamworld. whoaa. it was just like i remember. && guess what? semua rides ktorg naik sama-sama. you name it, BuzzSaw, The Claw, Tower Of Terror II, Cyclone, Giant Drop & etc. we completed The Big 7 Thrill Rides together. rasa lagi best bila naik ramai-ramai dengan kawan. there was even once yang memang ktorg conquer habis satu rides tu for just 13 of us. best gilaa menjerit sama-sama! haha.





bila berjalan ramai-ramai macam ni, sangat terasa ikatan kekeluargaan antara semua orang. bila seorang tertinggal, yang lain mesti akan tunggu. or ada seorang nak pergi tandas ke, tengoklah, keluar tandas je, kawan-kawan setia menunggu sampai kita sudah. or let say, ada yang nak naik ride yang ni ke, tapi ada pulak yang nak naik ride lagi satu, so tak apa, kita naik yang ini dulu ramai-ramai, then kita pergi sana. aww. time ni serious rasa sayanggg sangat dekat semua my classmates yang comel ni! =')




kadang-kadang boleh terlupa pulak yang kita semua ni datang atas nama universiti. haha. sebab dah rasa macam pergi melancong dengan kawan. betul. kawan-kawan saya pun kata macam itu. ktorg pun jalan ke mana pun mesti in group, so, rasa macam dah memang pergi bercuti. haha. 

dalam Dreamworld ni, one thing that you should not miss, is dorg punya Wildlife Experience. pergi lah tengok white tiger, koala, kangaroo, kambing biri-biri, llama dan juga binatang lain.





untuk apa datang ke Australia kalau tak jumpa dengan koala, kan? adalah menjadi perkara wajib untuk anda bertentang dua mata dengan binatang ni. nak pegang kangaroo? nak tangkap gambar koala? di Dreamworld, segalanya mungkin! (cehh. macam iklan pulak)





geram kan tengok kangaroo yang comel-comel ni? rasa macam nak bungkus bawak balik je. haha. dorg manja & jinak sangat. & akan menjadi lebih jinak kalau kita ada makanan di tangan. memang boleh usap-usap macam kucing. haha. 




eh, hai zamir! haha. okay, dah puas tangkap gambar dengan kangaroo, kita beralih ke koala pulak. aww! comelnya binatang pemalas gila yang tidur 20 jam sehari ni. ish. wrong timing. dia tunjuk bontot pulak. macam mana nak tangkap gambar muka dia yang comel tu? :(


yayy, found a solution! saya hanya perlu bayar $26 AUD untuk dukung & bergambar dengan koala ini seberapa lama yang saya nak. so, apa lagi. memang buat macam anak sendiri lah kann. haha. saya pegang lama gila sampai orang tu nak ambil pun saya kata jangan, tak puas lagi. hihik. nama koala ni Smojo, baru 6 tahun. sangat berat! tapi very cuddly. oh Smojo, rindu lahhh. =')



gambar di atas, saya tengah gelak-gelak. sebab Smojo ni naughty gila. haha. he was sniffing all over me! geliii. sebab terasa hidung dia gerak-gerak. wahaha. nasib baik la dia comel. if tak, dah baling dekat tanah kegelian. haha. wahh rindu rinduu Smojo. =')


me with my awesome classmates! sangat gembira dapat habiskan masa seharian bersama kawan-kawan di Dreamworld. we were the last one yang balik pun, actually. bukti? tengok gambar di bawah. nampak kereta lain? haha!


teringin pergi Seaworld.
jom? =D

3 comments

mas saari said...

salam perkenalan!
tahniah terpilih blogger pilihan Ben..

bestnya! bilalah saya nak merasa pergi sana...heheehee

Nur Raihana Abd Rahim said...

hye...follow dari blog Abg Ben..salam perkenalan :)

aya said...

saya macam kenal beg AD itu and that sweater of yours~~~ :p