Australia, Day 2 - Bond! James Bond?

currently reading: The Five People You Meet In Heaven by Mitch Albom. an awesome book! a must read. seriously. ;)
_________________

James Bond?! no no no. this post is not about James Bond. tapi berkisarkan tentang Bond University, Gold Coast, Australia. ktorg datang sini on our 2nd day di Australia (3/10/11).

photo courtesy of Google

have you ever been here before? OMG seriously, its breathtaking! sangat sangat sangat cantik tempat ini. bila jejakkan kaki je, the first word that came out of our mouth, "cantik gilaaa!". betul. memang cantik. dengan ada air pancutnya lagi. dengan pokok yang menghijau. dengan bangunan yang unik. cantik lah. itu je yang mampu nak cakap. =')


Bond is the first private university established in Australia. sekarang ni pun, it is Australia's highest ranking university for 2012. ktorg datang sini sebab nak visit Institute of Sustainable Development & Architecture - Mirvac School Of Sustainable Development. dapat dengar a few talks given by Prof. Jim Smith (he's very jovial! comel gila),  Dr. Bhishna Bajracharya & Dr. Rick Best. they explained pasal sustainable development ni lah. seronok. memang ktorg semua pun terpukau sekejap dengan kecanggihan teknologi dekat sana. oh! even the Head of School, Prof. George Earl pun ada. serious dia sangat comel. asyik senyum saja. suka suka! 


selepas dah dengar talk, ktorg dibawa keliling campus oleh Jonathan Cover. mata si Jon ni sangatlah cantik! serious. kalah perempuan. tak payah pakai mascara pun weh. even my friends pun cakap macam tu. haha. gila jealous. nak mata macam tu boleh? :P





facilities dekat sana memang terbaik lah. semua lengkap. cakap je apa nak, semua ada. tempat dia pun besar gilaaaaa! bila teringat UTM KL sedih je rasa, kenapa kita tak ada semua ni? haha. tapi, bersyukur jugak lahh. UTM tetap di hati. haha. lepas ktorg dah penat pusing keliling Bond University, time for lunch pulak. ktorg memang dah kebulur gila, bila nampak atas meja terhidang roti sandwich je, we were like, "naww. ish roti je? lapar ni!". haha. memang tak lah nak jumpa nasi dekat sini kann. so, telan je lah roti berketul-ketul sampai kenyang. thank you Bond University sebab sediakan makanan yang sedap & halal. :)


selepas dah habis segala program, time untuk tangkap gambar ramai-ramai sebagai kenangan. bila lagi nak datang sini kan. haha. gambar di bawah saya bersama Christy. dia yang selalu contact Dr. Syazli sebelum ktorg datang ke sini. sangat cantik orangnya. sebelum nak tangkap gambar ni,

me: "Christy, can i take a photo with you?"
Christy: "oh yeah sure. why not."
me: "you are very beautiful by the way."
Christy: "aww.. thats very sweet of you. thank you!"

like i said on my previous post, salah ke kalau puji orang cantik?.


di bawah ini pula, gambar tidak rasmi ktorg di depan bangunan Institute of Sustainable Development & Architecture. gambar rasmi boring la nak letak dekat sini. semua formal je. haha. sangat rindu kan time ni. terima kasih kepada passerby yang lalu, sebab tolong tangkap gambar ni untuk ktorg. tak ingat la pulak handsome ke tak. HAHA. :)


gambar bawah ni, is just one of my favorite photos. suka semua dalam gambar ni. can you feel the emotions? i definitely can. =')


official website Bond University 
klik sini: www.bond.edu.au

9 comments

Anonymous said...

xingt photographer tuu...xensem lerw tuu...tapi y snap gamba last ade style(jjpt)..hakhak

Nana S. said...

jjpt apa?

Fabulous Me said...

swonoknye!!!!!!!!!!

Anonymous said...

tanyee budak saw laa

Nana S. said...

haha :)

IEQAH said...

sukeee sukeeee ^_^

Nana S. said...

jom pegi aussie ieqah! :P

IEQAH said...

jom jom..nana belanjaa okeyh..
you nk tahu tak dari manaa tite tw blog u ni..heheheh..

Nana S. said...

dari mana? :O