Australia, Day 1 - What To Bring?

kegilaan terhadap kasut cantik tidak dapat dibendung. OMG. tangan, sila jangan pegang. mata, sila jangan pandang. duit, sila jangan timbulkan diri. nafsu, sila tahan diri sendiri. haha. okay, merepek. bye.
_________________

(ini cerita 1/10/11.)

dah lama ktorg semua tunggu untuk pergi Australia ni sebenarnya. plan daripada awal-awal dulu, tapi tak ada rezeki, baru sekarang dapat pergi. Alhamdulillah, tak ada rintangan, sampai je tarikh yang ditunggu-tunggu, memang excited habis lah. semua pun semangat gilaaa nak pergi. betul! kalau boleh, semua benda nak bawa. saya sendiri, entah berapa kali re-pack bag luggage tu. macam-macam benda nak sumbat. haha. :D


di LCCT sebelum masuk gate, masing-masing dah sibuk on the phone, call bagitahu kata nak fly dah. tak terkecuali juga saya lah. haha. minta doa restu mak supaya doakan saya selamat pergi & balik. Encik KAM juga ada call. sempat cakap sekejap before terbang. :)


disebabkan flight kami pukul 9 malam, so dalam flight tu, lepas makan je, terus tidur lah. dah tak ada benda nak buat. haha. flight dari KL - Gold Coast ambil masa selama 8 jam. lama gila kot. boringgg. kalau MAS, ada jugak TV boleh ditonton. tapi Air Asia, hmm.. nganga je lah. tapi tapi tapi, bila bangun je dari tidur, buka mata je dah pagi. whoaa. cantik gila scenery! untung dapat window seat. haha. 


2 Oktober 2011, pukul 7 pagi waktu tempatan. dah sampai Gold Coast, Australia! woohoooo. excited gilaa semua orang. saya pula, tak sangka dapat datang ke sini lagi selepas 5 tahun. siapa sangka? ingatkan tak akan jejak kaki dah. haha. rezeki Allah bagi kan. =') di Gold Coast, Malaysia lewat 2 jam. so time ni Malaysia pukul 5 pagi. dekat sini dah terang macam pukul 10am.


di Gold Coast Airport, kami kena tunggu lama. sebab queue panjang. && pemeriksaan kastam dorg strict sikit. kena punggah barang-barang dalam beg, dia nak tengok whether kita bawak barang terlarang atau tidak. anjing pun ada di situ, tapi dia tak kacau lah. kecik comel je anjing dia. haha. saya tak bawak apa-apa, so tak payah godek beg, declare sana sini. selamaaat. kalau tidak, kena susun semua barang-barang tu balik, jadi satu hal lagi. and disebabkan ada kawan-kawan yang lambat, ktorg yang keluar lebih awal ni, gunakan masa untuk tangkap gambar keliling airport. haha. 



Gold Coast Airport tak lah besar sangat. tapi sangat mesra pengguna. tempat parking sangatlah dekat dengan pintu. tak payah jalan jauh-jauh. lepas airport, kami semua bergegas pergi sewa van as a transport dekat sana. senang, tak payah susah-susah nanti. sementara tunggu Dr. Syazli settlekan van, saya & kawan-kawan jalan keliling neighbourhood. sangat cantik suburbs dekat sana. rasa macam nak tinggal terus. 


dah dapat van, first thing yang kami cari: MAKANAN. kebulur tahap tera square. apa je makanan halal yang ada dekat sana? kebab. yes, kebab. walaupun tak menarik, tapi sebab dah lapar sangat, terus order yang large. if tak silap, lebih kurang $8.50 AUD. sangatttlah kenyang. boleh save leftovers tu jadi dinner. haha.


dalam jadual, first day sampai sana memang susun as an off day. so, bebas nak pergi jalan mana-mana pun. kami pergi taman, pergi beach side, pergi playground & etc. balik daripada semua tu, baru pergi check in hotel. dekat Santana Holiday Resort Apartments. 


more on our trip in Australia? 
tunggu next post! laaaagi best.

3 comments

IEQAH said...

yeahhh super duper best..jelous jelousss... Nk join jugakk

Nana S. said...

haha jommm pegi lagi ;P

addin NA diena said...

bez ye dpt pergi oversea...jeles sgt...