hello, the city of love!

telah selamat sampai ke kampung, Perlis pada pagi tadi. told you its nun jauh di utara. bertolak malam semalam, so fortunately, saya tidur sepanjang perjalanan ke sini. haha. kalau ikutkan hati, nak je bawak setiap kasut untuk di-match-kan dengan setiap baju, tapi, bukan saya sorang je yang nak naik kereta kan? haha. mahu kena pelangkung dengan abah nanti. er. =.='
__________________

if anyone ask me, "which country/places you most likely want to visit?"

with a big grin, i would say, Rome, Italy.

visiting Rome has always been my dreams. :) why? because it has its own attractions, its own specialties, its own uniqueness. Rome is beautiful in its own way. and thats why im attracted to it. i've always been amazed at how beautiful the buildings are. && i fancy their fountains. OH MY! 

'Rome has always been known as the city of love. Its a place for romance, and love, 
but also a place for fashion, adventures, and great history, a city that has it all.'


talk about fountains, Rome has tons of em. Fountain Of Trevi (most famous), Fountain Of Moses, Fountain of The Four Rivers, Fountain Of The Bees, Fountain Of The Amphorae, & etc. itu baru fountains. tak termasuk famous buildings lagi. Colosseum, Pantheon, Piazza Navona, & so much more. 


InsyaAllah one day i'll set my foot there. thats what i keep telling myself. sebab memang teringin sangatttt nak pergi ke sana. Rome sangat cantik. sangat mencuri hati. =') oh, and bila tengok Lizzie McGuire movie ni pun, actually saya tengok background dia je, which is: Rome. sebab itulah saya tak kisah nak tengok movie ni berjuta-juta kali pun sebab suka tengok keindahan Rome je. HAHA. 


semua orang pun suka benda cantik kan? 

2 comments

hANis said...

balik perlis..singgah la umah sy di kedah..dh dekat nana :)))

Nana S. said...

insyaAllah :)