all you can eat buffet only at RM30!

ever feel like you need a magic lamp? so that a genie will come out to make all your wishes come true? click HERE to make part of your wishes come true!
_________________

ini bukan cerita hari ini, bukan. ini cerita hari Isnin. itulah, niat mula-mula mahu tulis pasal ni sebelum ini, tapi dah ternampak pasal pemenang Contest Saya Suka Dress By Dresskami tu, jadi niat untuk post entry ini dibatalkan sebab apa? sebab maaaalas. mengantuk. penat. semua ada. 

jadi sekarang, saya sudah rajin! hoyeahh. *bangun bersenam goyang goyang lutut* hari Isnin saya berpeluang untuk iftar di Chicken Hartz, Sunway Pyramid bersama Encik KAM. kenapa Chicken Hartz jadi pilihan? entah. KAM yang pilih. & i agreed la jugak, sebab dorg sediakan buffet yang kita boleh makan sampai pecah perut. (dalam erti kata lain: all you can eat buffet) berbaloi lah jugak sebab other places yang we surveyed, semua pun lagi mahal, tapi makanan sikit je. so yang ni, dorg offer jenis buffet, grab je lah. :)

menu yang disediakan? quite tempting, i tell you.

tegolek tegolek ayam -___-




itu baru main course. tak termasuk dessert, appetizer & all. drinks yang dorg served pun, alright laa. not that bad. for dessert, ada ice cream & fruit punch. tapi tak ambil sebab perut dah tunggu masa je nak meletup. =.='




imagine berhadapan dengan semua makanan ni tapi hanya ada 2 mulut untuk dimakan (KAM & me). tapi bila tengok meja meja lain, "FUH! banyak gila dorg ambil? larat ke nak makan tu?". betul lah kata orang, jangan tamak. jangan membazir. itu semua kan amalan syaitan. dahh buang buang semua makanan yang tak habis. menangis makanan tu. :(

nasib baik lah ktorg ambil semua benda pun dalam portion yang sikit. perut masing masing pun kecik. hihik. kecik lah sangat kannn. Alhamdulillah, asalkan kenyang cukup lah. =')


for dessert, i was craving for an ice cream. tiba tiba teringin sangat nak makan Baskin Robbins. tapi end up, makan Tutti Frutti instead. haha. takpe. sedap jugak! thank you KAM. :D

what i was wearing that day? a mixture of kebaya & skirt. because at first i wanted to wear kebaya but then, i wanted to wear skirt as well. and end up, looking like this! haha. 

Pashmina | Unbranded Blue Kebaya Top | My mom's Skirt | Blogshop
Bag | Teetoo Wedges | Shoez Obsession

i love to play dress up! its fun fun fun. that is why almari tak muat baju. eh! baju tak muat almari. blame on the almari for being so small. HAHA.

window shopping is fun too,
sometimes.

16 comments

al_hakim said...

sedap...

mahfudzah said...

pehhh! sedapnyeee. blnje ;la :D

HaFizaH aYu said...

pergh knyang giler lau iftar nih

MiSs aNySs said...

wahhh dh naek hrga. dlu 25bucks jea! i went there last 2years with my dad. the food is delicious aye. splendid one!

Nana S. said...

hakim & mahfudzah: go lah tryyyy hee :D

hafizah: kann? ketat je perut. HAHA.

anyss: i knoww. semua pun kata mcm tu. tapi kalau nk banding dgn yg lain, this is the cheapest. nk buat mcm mana, sume harga barang naik. >.<

Nava Krishnan said...

I wonder how much can one eat???

ibai merepek said...

RM30!! dah naik harge le plak..
skrang ader kat sunway je lor..
lain2 tmpat sume dah tutop...:(

MiSs aNySs said...

tp ok la dpa upgrade the foods. now look better. eh babe ada lgi murah la! seol garden, with student card rm17 wahahahaaha weekdays only XD

kblogger said...

mak aihhhh..beshnyaa. tetiba aku rasa lapar sgt pulak ni

EARNIC said...

looks delicesssssss. nak sikit!

Nana S. said...

nava krishnan: its an ALL-YOU-CAN-EAT-BUFFET. haha. until the stomach explode i guess.

ibai: kan? i knoww. pergi la pyramid! hehe :P

anys: oh really meh? wahh. nak try sana la nanti :D

kblogger: uishhh. puasa puasa!

earnic: hamekk la. hamekk la. sampai tak? xD

dhiera said...

chicken hartz memang best tapi tak pernah makan dekat sunway piramid. before ni makan dekat times square je. sekarang dah tak ada kot~

Nana S. said...

yeah i knowww. skrg kat pyramid je. :)

miss farhah said...

woww ! its look soo yummy. hee. macam best je. :) rm30 was very worth it kan.
wait, tutti frutti! im craving for that too:( tunggu raya nanti lah. hehe :P

Nana S. said...

kann? tayah pegi hotel mahal2. makan dkt chicken hartz pun tak apa. :P

leyaliyana said...

i pernah makan kat sini dulu.

sedap dan memang puas hati sebab harga sangat berpatutan dengan menu yang di offer.

dulu ada branch dekat times square. tapi sekarang takde dah.