men are more mindful of wrongs than of benefits.

kalau diikutkan hati, malas nak pergi kerja esok since hari ini cuti. tapi malas jugak nak stay dekat rumah. bosan yang amat. lagi rela pergi kerja. tapi pergi kerja pun bosan jugak. haihh. Ya Allah, i know you're listening to eveything that i've said, please make it happen. 
_________________

entah kenapa, hari ini sengaja Google makna nama-nama dalam Islam. at the same time, mahu cari makna kepada nama saya juga lah. walaupun dah tahu, tapi still nak cari yang lain jugak. mana tahu untuk anak nanti ke. HAHA. okay tak lawak. =.='


Subhanallah. indah sungguh makna kepada semua nama-nama dalam Islam. patutlah susah betul new parents nak pilih nama untuk anak-anak mereka. sebab semua pun sedap & semua pun cantik. =')



tapi walau secantik atau seindah mana pun nama si pemilik badan, tapi perangai macam setan, still no use kan? cakap direct. harap faham. nak double meaning pun boleh.

"hear the meaning within the word"
William Shakespeare.

2 comments

panda putih said...

huuu~ betol sgt. nama tu yang ac2ally lambang diri kita kan. dan doa juga ;)

Nana said...

kan? :)