less is more, no?

currently listening to Sam Tsui & Christina Grimmie's Just A Dream cover on Youtube. walaupun dah banyak kali dengar, tapi suka. sedap sangat suara dorg. =)
_________________

sejak munculnya Hana Tajima hijab style, lately ramai betul lah yang jadi pengikutnya. rata rata saya pergi semua pakai style yang sama. exactly sama! cuma jenis shawl or pashmina yang dipakai je lain. ada yang guna satin shawl, ada guna pashmina, ada yang guna selendang jojet pun. okay, tak kisahlah. itu hak masing masing. semua orang pun ingin berfesyen kan? baiklah. tapi, bila diri dah malas sangat sangat, takkan still nak pakai style macam Hana Tajima lagi? takkan bila nak keluar rumah sekejap je pun kena pakai style HT?

sebab itulah, malam tadi, for dinner, bila abah kata mahu makan di luar, saya maalas sangat! terus decide untuk tak nak pakai shawl or pashmina. malas mahu belit or lilit or whatever you call it. thats why saya ambil sahaja inner & tudung syria denim. baju? cukup sekadar tshirt & jeans. make up? nope. i simply put on a little bit of lipgloss & compact powder. & im ready to go! haha.


itu pinggan besar Fettuccine with Napolitan Sauce dari Restoran Seri Bidara berdekatan Sunway Pyramid. selalu sangat dah saya & family datang sini. baik breakfast or dinner. by the way, the fettuccine, to me tak ada lah sedap mana. cuma portion dia terlalu banyak. memang tak larat nak habiskan. tapi pinggan licin jugak last last. kenapa? tak baik membazir! HAHA. 

as for mother, she ordered Macaroni with Carbonara Sauce. mak kata, pinggan je besar, tapi sikit. && she said, "mak buat lagi sedap!" haha. that, i cannot argue with. =')

saya tak tahu lah abah punya order nama apa. tapi dia makan laju je. sedap lah kot. eh tak, abah memang makan laju. okay silap. 

Syakir's food was the last one to arrive. sebab dia terlupa nak order. time semua tengah order dia buat apa entah? =.=' he ordered Chicken Chop. his typical favorite. verrrry typical. haha.

oh by the way, as i mentioned on my previous post, i simply lalalooooove milkshakes kan! so tadi, pantang nampak ada perkataan 'MILKSHAKE' dekat menu, terus order. Bidara's chocolate milkshake wasnt that bad lah. recommended. memang serious rasa nak lagi. sedap!

eating is fun!
you'll never get bored.

8 comments

LauraLeia said...

I'm feeling hungry and then came across your blog post from Innit! lol Air liur meleleh looking at the food pics! XD

shindosai said...

waaa..mau juga

Noorae said...

whoa..looks yummy! laparlah kalo mcm ni.haha =D

btw nana, thanx for mentioned that cover song.cant stop listen to it! i love it! xoxo =)

syufaa said...

sgt drooling tgk mknn pg2 buta ni.. =.="

Nava Krishnan said...

the noodles looks great with the gravy soaked in.

Nana said...

haha! makan makan :D

safwanmahzin said...

sedapppp........singgah sini..=)

http://thelazyism.blogspot.com/2011/06/header-simple.html

Nana said...

trust me, sedap :D