kenduri laaaagi!

sekarang sedang gila dengar lagu Scotty McCreery - I Love You This Big. lagu yang sangat meruntun jiwa dan raga. sebab sedap sangattt. =')
_________________

about an hour ago, i posted on my cousin's wall & congratulated her on her engagement last sunday. aww. tak sangka Kak Hanan yang sangatlah kecik comel & sweet tu dah bertunang. tak lama lagi, kahwin pulak. double aww. alangkah sedihnya saya tak dapat nak pergi majlis pertunangan beliau di kampung, sebab kena balik awal, Syafirul ada kerja sekolah tak siap. 

& bila tengok status Kak Hanan dekat Facebook tadi, terus excited sekejap. haha. Kak Nini pulak, dah bertunang lama dah. hujung tahun ini majlis kahwin. double excitement! haha. bertambah lagi ahli baru dalam family. part paling best bila kumpul ramai ramai time raya lah. terasa gila family bond tu. NAK RAYA! :D

tiba tiba teringat kampung halaman (eceh!). ini gambar hari Ahad dua minggu lepas, May 29th. seronok bila dapat jalan jalan dekat tepi sawah pada waktu petang & no one will bug you. even orang yang lalu lalang pun, semuanya akan bertegur sapa. seolah olah macam dah kenal lama. okay, tak tau lah pulak hal tu, tapi, dorg memang ramah lah tegur. ada ke macam tu dekat bandar? siap langgar lagi ada lah. lepas tu tak cakap sorry. haihh. =.='

budi bahasa kan budaya kita? 
:)

2 comments

berita sengsasi said...

permandangan yg indah

Nana said...

itu kampung saya :)