tahniah lah. sebab awak perempuan.

since semalam saya duduk seorang diri dekat rumah. ditemani Garfield & Ginger. eh tak! ditemani Ginger sahaja. Garfield menghilangkan diri. pergi tengok girlfriend lah tu. player rupanya budak tu. eh silap. kucing tu.
_________________ 

and seperti biasa, setiap hari ahad saya akan pergi ke Pasar Tani di Stadium Shah Alam dengan mak. tapi memandangkan sekarang mak ada di Johor, so terpaksa pergi seorang diri. pelik jugak, mak bagi pergi sana sorang sorang eh? haha. terasa diri dah besar sekejap. =')

experience pergi ke sana pagi tadi betul betul buka mata saya. sebab apa? okay first, time tengah drive nak pergi ke sana, dalam hati rasa macam, "whoaa. aku nak pergi pasar sorang sorang ni. PASAR okeh? bangga jap." *kembang hidung*

second, kena pilih ikan sendiri dengan tekun. tadi first time pilih ikan without mak ada di tepi. if tak, saya mesti akan tanya, "mak, yang ni okay tak?". tapi kali ini, pilihan dibuat atas dasar yakin pada diri sendiri. haha. harap harap elok lah. puas picit picit perut ikan tadi. HAHAHAHA!

third, kebanyakan yang pergi ke sana semuanya yang macam, dah berkeluarga. dengan husband lah, dengan anak lah. saya datang sorang. tak ada husband. tak ada anak. tapi, nak husband, nak anak. boleh? TETTT! lupakan.

10am. bila dah ada di rumah, mak call. saya sengaja buat suara penat.

mak: "kakak dekat mana ni?"
me: "dekat rumah lah. kenapa?" 
mak: "pergi tak pasar pagi tadi?"
me: "mak rasa raseeee?"
mak: "macam tak pergi je."
me: "EH?! kenapa pulaaaaaakk?"
(sentap sekejap) -__-
mak: "sebab bangun lewat?"
me: "kakak pergi lah mak! ni dah balik dah. wek"
mak: "ohhh..ye ke? wahh!" (excited)

HAHA! whatever lah, yang penting, i am very proud of myself, for being able to do what mom asked me to. walaupun mula mula terkial kial jugak nak pilih ikan (sebab tak confident!) tapi, Alhamdulillah berjaya jugak. woohoo! 

ini satu kejayaan yang besar untuk saya, 
sebagai seorang perempuan
HAHA! er. >.<

8 comments

LORD ZARA 札拉 said...

Motif tiba2 pegang SR?

XD

Nana said...

tade motif. saje nk letak. xD

sunjiehao said...

nak belagak la tu, dpt makan kek mahai. hahaha

Nana said...

hoih! manada. cis. itu gambar semata mata. =.='

cayrol said...

aku punya lah baca sampai habis ingatkan lepas berjaya beli ikan berjaya dapat SR... huhuhuuh



Malaysia paling cekap berbahasa Inggeris di Asia

akuzle said...

taniah2....

akuzle said...

taniah2....

Nana said...

cayrol: SR? haha. tidakk. hanya gambar semata mata xD

akuzle: eheh thanks :)