a princess for a day

had Secret Recipe's Lasagna for dinner today. yumm! && of course, Chocolate Chip Walnut for dessert. this one, i'll save it for later. oh! sila jealous. =')
_________________

"i may not be the most beautiful, but i do feel like i am the most beautiful.." 

thats exactly how i feel yesterday. ada apa semalam? saya attend satu event, organized by Yasalma Collections. im sure most of you pernah dengar about Yasalma Collections. or if tak pun, Heliza Helmi by Yasalma. kan kan kann? ha. untuk event ni, Yasalma lah yang organize.

semalam saya pergi photoshoot lagi. tapi kali ni di studio. di studio Get Gorgeous Boutique. nasib baik lah tempat dia dekat dengan Kolej Siswa Jaya, UTM ni. dekat Sri Rampai, jalan kaki 5 minit je sampai. tapi saya drive lah. tak sangka dekat betul. untung duduk dekat KL ni eh? haha! (tak ada kaitan. =.=') 

overall, best lah photoshoot ini. saya belajar banyak benda. baik dari segi cara posing depan kamera, mahupun cara untuk berinteraksi dengan orang baru. siapa kata kita tak boleh belajar sesuatu dari event event macam ni? i learned a lot. as i said on my previous  previous post, i am very observant. so, segala apa yang orang buat, yang baik saya ambil, yang buruk saya tolak tepi.

oh. and thanks to Kak Nuri, tolong make up kan saya ye? walaupun mula mula terkejut jugak, because saya nampak macam orang lain, tapi, dalam gambar cantik rupanya dia make up kan. bak kata mereka, "kena make up tebal tebal. sebab dalam kamera lain, luar kamera lain." baiklah. haha. 
gambar sebelah kiri, saya nampak macam patung bawah ni. cuma patung tu lagi lawa. haha. 
T_T

gila lah! lain betul muka. kan kan? kawan kawan dekat UTM kata, "ktorg lagi suka muka ko natural. lagi cantik." Encik KAM pulak kata, "i suka muka you natural. you memang dah lawa dah. tak payah make up pun tak apa." nana pulak kata apa? ehem. nana tak nak kata apa apa. eh. HAHA.

these are some of the photos from MY camera. yang dari photographer? tunggu bila dah siap nanti ye.

baju pertama. :)
(gambar di bawah) time ni tengah tangkap gambar sengal sengal dengan Kak Nuri (MUA). shawl pun dorg tak pakaikan lagi, ambil pashmina sendiri, sarung je.

style di bawah ni, saya belit sendiri ye pashmina ni. HAHA. sebab shawl untuk digayakan tak ada lagi, tapi nak tangkap gambar jugak. belit saje lah. jadi macam ni. terus tangkap gambar. photographer pergi mana? pergi makan.
ini baru dengan shawl yang betul. dorg yang pakaikan. hee.
gambar di bawah ni, si Razak kacau. dia pusing pusing keliling. naked. HAHAHA. terus kena tangkap. xD
bawah ini baju terakhir. cardigan sahaja. :)

okay jap. gaya tudung ni, dorg yang pakaikan. Fafa kata, saya nampak macam orang dari Kemboja. =.=' sebab? sebab dorg pakai tudung macam ni. eh.
i feel like a princess.

2 comments

azra wahab said...

wah..jadi model da skrg..=))

Nana said...

hahah. takde lahh. ni suka2 je ;)