the next will & kate

kepada sesiapa yang selalu menggunakan khidmat Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB), nanti ada kadar tambang baru. tapi akan bermula esok, iaitu 1 Mei 2011. tengok SINI. eh. nasib baik dah ada FL. kalau tak, dulu selalu jugak guna benda alah ni nak balik rumah. FL, I LOVE YOU! (cehh. lempang nak?) 
_________________

first of all, aww.. i am soo happy for the royal couple, Prince William & Catherine Middleton a.k.a The Duke & Duchess of Cambridge. LOVE the dress she was wearing. its a breathtaking gown fit for, well, a princess! sangat sangat cantik okayy? && the make up, flawless. cantik gila. i watched their wedding daripada 2pm-9pm. eh helloo. bukan tengok straight okay? stop untuk solat lah jugak of course. 

im not going to talk about the royal couple, but this post memang ada kaitan dengan dorg. kenapa? keep on reading..

i was talking on the phone with my mother earlier today, & she told me that she was watching the repeated screening of the royal wedding ceremony on tv. & tiba tiba, cerita bertukar topik.

mak: "ha. nanti Kak Long anak Auntie Rozi tu nak bertunang dah."
me: "oh ye ke? bila?"
mak: (lupa dah apa mak cakap! wahahahaha xD)
me: "ohh wahh. dah nak bertunang dah. so, mak pergi tak?"
mak: "pergi lah. mak pergi malam. ehem. mak kena lah tengok macam mana kannn?"
me: "eh? kenapa pulak?"
mak: "ye lah. ehem ehem. mak kena lah tengok apa barang hantaran yang ada, semua tu.."
me: (baru faham what she was trying to say!)
mak: "mak cakap dekat abah, mak nak pergi tengok Kak Long bertunang tu. lepas tu mak cakap lah, 'kena lah pi tengok. anak kita pun dah besar dah. tak lama je lagi. abah gelak je."
me: "hahaha. ish. mak ni. ada ke pulak?" 
mak: "mak tengok barang hantaran. abah tu dok sibuk survey cari dewan. hahaha."
me: "uih!? gileeee. hahahaa. makk!"
mak: "nanti kakak boleh lah jadi macam William & Kate jugak."
me: (hanya mampu tergelak. then, terus ubah topik, tanya pasal Garfield & Ginger.)


jadi macam William & Kate? uih. GILA! okayy. i know they're not being serious. but, if bagitahu hal ni dekat KAM, mesti dia yang paling excited. & saya? yang paling kecut. mesti. oh tidak. tak sangka mak boleh bergurau pasal ni. hahaha.

nak pergi sembunyi bawah bantal.

2 comments

LORD ZARA 札拉 said...

walalalala~

auntie!

U rock!

XD

Nana said...

HAHA. kak zaraaaaaa =.='