masuk paper star!

yay! Pos Malaysia bagi 2 ticket free dekat abah untuk Teater Kampung Boy Sebuah Musikal. bila nak pergi tengok? esok (ahad) pukul 3pm. HEE. tak sabar! nak pergi dengan adik kesayangan, Syakir. :)
_________________

sudah hantar mak & abah ke KLIA. they're probably on the plane now. makan. or maybe tidur. or tengok movie. or dengar lagu. or makan lagi? haha. i dont know. i miss them already. mak especially. selalunya setiap ahad saya akan teman mak pergi Stadium Shah Alam, ada pasar dekat sana. tapi tapi tapi, nanti kena pergi sorang. T_T fine.


DULU;
conversation antara saya & adik, Syakir semasa dalam perjalanan untuk ambil Encik KAM di KLIA. 

me: (driving 140km/h)
him: "kakak, jangan la bawak laju sangat. nanti masuk paper Star pulak."
me: "hahah! kenapa nak masuk paper? apa kaitan?"
him: "sebab kakak bawak laju sangat. nanti ada orang nampak, masuk paper Star."
me: (terdiam. tapi nak tergelak. malas nak lawan, slow kan kereta.)

SEKARANG;
conversation antara saya & adik, Syakir semasa dalam perjalanan pulang ke rumah, tadi:

me: (driving 100km/h)
him: "kakak, cuba bawak laju sampai 140km/h."
me: "eh? kenapa? nanti masuk paper Star pulak. adik yang cakap hari tu."
him: (terdiam 2 saat. maybe fikir balik apa dia cakap dulu) 
"alaa, try je. nak tengok. kereta kan tak banyak. cepat lah."
me: "kenapa? tak nak lah."
him: "alaa.. please please. sekejap je sekejap je. dah sampai 140km/h tak payah dah."
me: (reluctantly, ikut je lah apa kata dia. banyak bunyi pulak kang.)
him: "ha. sikit lagi sikit lagi!"
me: "dah la tu. dah sampai 140km/h dah. kakak slow kan balik eh?"
him: "alaa. sekejap sekejap!"
me: (bagi dia puas hati. jarum tepat dekat 140km/h baru dia senyap.)
him: "WHOAAAA! laju gileee!"
me: (looked at him. muka dia excited gila. okay.)

masalah. -____-' boleh pulak nak masuk paper Star? mana entah dapat idea?!

he's only 12.

5 comments

mahfudzah said...

kalau eksident.. sama sam terdiam kan.. haha. ok jgn bawak laju lagi!;p

Nana said...

haha. betul. thank you anyway.

LORD ZARA 札拉 said...

Oit.
Jangan laju2. Bahaya sayang~

Dan, Mak dan Abah pergi mana?
Syakir tinggal sorang2?

soleheen_D said...

kalau masuk star sebab femes ok...tp kalau sebab xcident...adeyhhh...nauzubillah...huhu

Nana said...

kak zara: takk. saya tak bawak laju pun :)

soleheen_D: haha. iyee. tahu :)