interviewed by, Dato'.

mak, abah & adik Syakir ke Pontian, Johor. pergi melawat lagi seorang SA dalam family. yee. adik saya ada di MRSM Pontian. dia berada di Tingkatan 5. nak tengok gambar? click sini. nana kenapa tak ikut? sebab kena jaga 'adik adik' yang berbulu: Garfield & Ginger. kalau lah dorg boleh masak makanan sendiri. =.='
__________________

tengah hari tadi saya ke Shah Alam. of course, bersama keluarga lah. tujuan ke sana? pergi kenduri anak kawan abah di Dewan Jejarum MBSA. the wedding of Shahir + Dani was simple, but yet intimate. 

di meja makan, abah rancak berbual dengan kawan dia dekat sebelah. ktorg semeja, cuma dia dah habis makan, & ktorg pulak baru nak start. walaupun agak jauh, tapi saya boleh dengar sikit sikit apa yang dorg bualkan. ini lebih kurang dialog dorg lah. (tak sopan sungguh dengar orang tua tua bercakap. HAHA!)


kawan: "ni anak nombor berapa ni?" (tangan tunjuk ke arah saya yang baru sampai ke kerusi)
abah: "yang ni nombor dua. yang lelaki sebelah tu, yang tu nombor 4."
kawan: "yang tu nombor 2? ohh. tinggi tinggi anak engkau semuanya ya?"
abah: (err tak dengar pulak apa abah jawab. wahaha)
kawan: "study mana dia?"
abah: "yang nombor dua tu belajar di UTM KL. dekat Jalan Semarak."
kawan: "ohhh.."

lepas tu dah tak dengar dah. tapi memang rancak betul. haha. bila balik rumah je, abah told me, "kakak, yang duduk sebelah abah tadi tu, dia tu Dato'. and wife dia yang kakak salam tadi tu, Datin lah kiranya." ohhh, okay, i said. dalam hati, kenapa bagitahu? tak heran pun. HAHAHAHA! tett. wahai uncle, tak ada ke anak uncle yang single lagi? kot kot lah boleh tersangkut? dapat kahwin dengan anak datuk. haha!

Encik KAM! ini hanya gurauan semata mata. haha. 
(tahu takut >.<)

4 comments

LORD ZARA 札拉 said...

sama kaler dengan payung sudah~
hehehe~

XD

aaa..Nana pakai wedges sudah hampir sama dengan Syakir~ XD

Nana said...

eh tak lah. saya lagi tinggi IF pakai wedges. ni sebab diri senget, sbb tu nampak macam sama. :)

marish sha said...

tah tah datuk tu yg berkenan kat nana buat bini no 2 .
haa acane ? hihi

Nana said...

WOOOSH! takmo takmoooooo >.<