memori budak hingusan

sangat tak sabar menunggu kepulangan Encik KAM hari Jumaat ni. cepat pulang dengan selamat ye? i'll pick you up at KLIA , i promise. :)
_________________

malam ni rasa lain sikit. and i have noo idea why. tadi penat selongkar segala gambar gambar lama. tiba tiba teringat zaman sekolah dulu. zaman budak hingusan lagi. how everyone were so excited of being famous. to be in the so-called popular groups. to be the prettiest girl in school. to be the hottest girl among the guys. and whatever. i wasnt popular kot, back then. yeah. and i wasnt popular, now. and, so what? do i look like i care? no. 

February 27th (baca: I Love Bazaar) hari tu ada pergi ke Sekolah Kebangsaan Seri Selangor. sebab budak kecik pakai cermin mata bernama Syakir, dekat bawah ni ada Hari Anugerah Cemerlang. im proud of you, dear brother. well done! =')
(kawan dia yg paling kiri ni comel! HAHA. tettt)

bila jejak kaki dekat sana, "AWWW! lama gila tak datang sekolah ni! rindu gila! eh. yang itu dah lain. eh? sejak bila ada benda ni? wahhh! dah lain lah. eh! apa pulak ni?" yes. sangat jakun -__-. i was the photographer for him that day. tapi sementara dia belum naik pentas lagi, tinjau tinjau keliling kawasan sekolah, banyak benda dah berubah. pergi ke tandas, "HAHAHAHAHA! rendah gila sinki! pendek jugak aku dulu ye. haha."

and suprisingly, my teacher yang mengajar saya masa Darjah 5 kenal saya lagi. HOMAIGOD! terharu, terkejut, terkedu... semuanya lah! lari lari pergi dekat dia, salam, cium tangan, "cikguuu! rindunyaaaa!" serious. (okay, gila drama. tp betul.) nama cikgu di bawah ni Pn. Ruzinah. sangat baik dengan dia time sekolah dulu. teringat lagi, time nak keluar sekolah dah, biasa lah, bawak buku autograf ramai ramai pergi serang Bilik Guru mintak sign cikgu cikgu. Pn. Ruzinah tulis dekat situ: 'you are a good girl. please maintain.' ingat lagi sampai sekarang. walaupun dah berkurun tak buka buku tu. saya ingat, cikgu. terima kasih. =')

(pashmina sgtlah berterabur sbb MALAS) :D

cikgu di bawah ni pulee, cikgu turun temurun family saya. haha. sebab apa? sebab bermula daripada saya, sampai lah ke adik adik di bawah (2 orang je adik), semua belajar dekat sekolah & tuition dengan dia. serious. dia dah kenal satu family dah! siap bersembang tanya pasal semua belajar dekat mana sekarang. Pn. Cheng sangat baik. & sangat best. ktorg semua adik beradik dapat 5A UPSR atas didikan dan tunjuk ajarnya. terima kasih cikgu. :)
rindu sangat time sekolah. kalau masa boleh diundur, nak je sarung baju kurung putih berkain biru balik semula. eventhough i know my teachers wont be reading this, but.. thank you my dearest teachers, for teaching me over the years. and for making me who i am today. i am forever grateful. :)

lama tak guna gelaran 'cikgu'.

3 comments

LORD ZARA 札拉 said...

Woot!

Syakir punya muka sama dengan SA yang sulung. ^.^

Dan, dan, betullah. Memang teruja bila cikgu2 lama kenal kita kan? Dan Kak Zara bukan setakat cikgu2 tu still recognize me, tapi masing2 sekarang kongsi bilik mesyuarat yang sama. hahaha.

MiSs aNySs said...

ckgu cina tu cun. msa dlu2 mst lgi cun. heheh alaaa u watpa nk femes2. rimas taw bila apa kita buat org keliling amek taw. sabo ja laa msa i kt kmk dlu. ppftttt!

Nana said...

kak zara: haha. sama ke? :)
&&& betul, mmg best kan? aww. terharu gila rasa. hee.

anyss: tak famous pun orang kenal jugak. xD