meeting the in-laws

esok kelas cancel for one whole day. alangkah bagusnya if boleh duduk rumah sampai hari selasa. TAPI, ada assignment pulak kena hantar before 5pm. haihh. kena balik campus jugak lah jawabnya. T_T
________________

fuhh! itu maknanya, hembusan nafas lega (boleh pulak?). haha. i've met those important people i mentioned on my previous post (baca: a little game that we play), during lunch hour earlier today. dekat wedding kakak Kak Anys (baca: weddings! my favorite.) homaigod! nervous bukan kepalang weh. SERIOUSLY! rasa nak tercabut jantung pun ada. i told KAM that i didnt want to get out of the car (nervous sangat punya pasal). but he said, "turun cepat. ayah dah tunggu tu."

yes. ayah = KAM's father. hari ini secara rasminya saya jumpa satu family KAM. only, his youngest sister, Wawa tak ada, she went camping. & so does his Along, i dont know where he went, but, he wasn't there too. i met his parents, his grandmother, his siblings: Urfah & Angah. selalu sangat dah jumpa angah, so tiada rasa gelabah di situ. haha. (baca: a typical love story)

conversations di meja makan berbentuk bulat went something like this:

ayah: "anys, bila lagi?"
kak anys: "saya okay je. tu tuu haa" (referring to angah)

& angah was so cute, dia seeengihh je. haha. tembak laju laju.

ayah: "ayah bagi masa 2 tahun je lagi untuk korg. 2 tahun je lagi."
kak anys: "saya tak kisah. dia tu." (still referring to angah)
ayah: "nanti ayah nak buat tiga tiga sekali lah." (looking at kak anys, me, KAM & angah)

time ni tengah minum air kot. MasyaAllah. nasib baik tak tersedak. nasib baikkkk. sikit je lagi. HAHA.

ayah: "macam mana nana? okay?"
me: (mampu sengih je sambil tepuk tepuk dada)
ayah: (laughing)

okayyy, i didnt see that one coming!? fuh. haha. >.< hm. all in all, i feel comfortable with them, the soon to be in-laws. haha. rasa segan tu, err ada lagi kot sikit. lama lama okay lah kot. ek? haha. these are some of the photos taken. selebihnya, dekat  Facebook. :) 




congratulations to Kak Ayu & husband. semoga perkahwinan kekal bahagia hingga ke akhir hayat. :)
dah bagitahu saiz cincin pada KAM.
HAHA! xD

5 comments

LORD ZARA 札拉 said...

Woot!
Sedondon woo.

XD

Nana said...

haha. saje plan. :)

bardboo said...

hehe.. sweetnye.. =)

MiSs aNySs said...

haahahah lebih kurang mcm my story 4years ago. 1st tym jmpa parent dia msa kenduri kawen kakak dia. he told his father i allergic all type of accesories except 4 gold then bapak dia ckp how bout platinum? i said oh yg tuh lgi boleh uncle. haahaha then whole family laugh n bapak dia ckp nnt wedding nk buat kt hotel psai buat kt rumah tiring. i was like werrttttt. 1st time jmpa dh ckp psal wedding. MALU WEY HAHAHAHAAH

Nana said...

bardboo: tq? :)

anyss: haha. GILA LAHH!