Malam Kreasi Baru di ASWARA

dulu bila kereta tak ada lagi, balik rumah sekerap mungkin. setiap hujung minggu je hilang, tak ada dekat kolej. tapi sekarang, bila kereta dah ada, susah pulak nak balik. ada program lah. ada hal lah. ada itu lah. ada ini lah. haihh. bosan betul. rindu rumah. 
_________________

bila lecturer bagitahu Sabtu ada lawatan ke Akademi Seni Budaya & Warisan Kebangsaan (ASWARA), my first thought was: "hish. tak boleh balik rumah!" eh silap pulak. salah. "er. mesti bosan." okay, to be honest, i love seni kebudayaan & all those yang berkaitan dengan seni, tapi bila bab lawatan ni, i have no idea why, rasa bosan tu timbul tiba tiba. but, ternyata, i was wrong. it wasnt all that bad. 

i enjoyed myself there. tengok persembahan orang menari dekat depan mata. tengok baju baju persembahan dorg. tengok setiap gerak langkah penari penari tu. best lah. ehem. orang yang tahu seni je tahu nilai. wakakak. nana, tembak laju laju nak? haha.





oh ideas, please datang cepat cepat 
untuk fikirkan step tarian nak perform 
untuk Hari Ko-kurikulum nanti. 

5 comments

Nurul dot..dot..dot said...

last sem pn.raja bawak kitorang tgk performance dak ASWARA in their show "balik kampung"..it was nice..but it more to modern contemporary..so memang tak paham pape..tgk aje la haha..and yeah..good luck! hehe

Nana said...

of course she's do the same for us jugakk. haha. kata pun cikgu yg sama, kelas yg sama. xD

btw thanks nurul.

LORD ZARA 札拉 said...

tak sabar nak tengok gambar nana menari plak. yeay!

Nana said...

haha. malu kot :P

Muhammad Salman said...

porgram lain2 ni